GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hüseyin Kolçak, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile GMİS'e bağlı şube başkan ve yöneticilerinin katıldığı Armutçuk müessesesinde çalışan madencileri ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu toplu İş Sözleşmeleri ile ilgili taleplerini ve süreci anlattı. Grev kararını aldıklarını ve masada anlaşamazlarsa 25 Ağustos'ta grev pankartlarını işyerlerine asacaklarını belirten Mutlu, "1 Ocak 2019 tarihi itibariyle başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin artık son demlerine geldik. Geldiğimiz noktada hiçbir toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanabilmiş değil. TÜRK-İŞ ile Hükümet arasında Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün imzalanmamış olmasından dolayı TTK ve MTA toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde Kamu-İş ile ücretleri ilgilendiren maddeleri görüşemiyoruz" dedi.

TÜRK-İŞ'in Hükümetten taleplerinin afaki olmadığını belirten İsa Mutlu, Hükümetin teklifinin ise kabul edilemez olduğunu söyledi.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı ve TİS Komisyonu Başkanı İsa Mutlu, yasal süreç sonunda eğer toplu iş sözleşmelerini masa başında bitiremezlerse 25 Ağustos'ta uygulamaya geçecek grev kararı aldıklarını belirtti.

Mutlu; "Yasal prosedürleri işletiyoruz. Biz masada uzlaşmayı, işçimizin hakkının verilmesini istiyoruz. Taleplerimizi makul taleplerdir. Yeraltında çalışan arkadaşlarımızın en az iki asgari ücretin üzerine zam verilmesini istiyoruz. Yerüstünde ve harici servislerde söylemekten bile utandığımız asgari ücret düzeyinde ücretlerle çalışan arkadaşlarımızın iyileştirmelerden yararlanmalarını istiyoruz.

Taleplerimiz afaki teklifler değil. Ancak mecbur bırakılırsak, 25 Ağustos'ta işyerlerimizde yasal süreç olarak grevlerimizi başlatacağız.

İnşallah, tekrar tekrar söylüyoruz, 25 Ağustos'a kadar masa başında anlaşırız.

Ama anlaşamadığımız takdirde hep birlikte grev diyeceğiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi