Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle vatandaşlara kurban kesimi konusunda uyarılarda bulundu.

Kurban Komisyonu'nda görevli olan Belediye Başkanı Alan "Komisyon tarafından uygun görülmeyen yerlerde kurban kesilmemesini arzu ediyoruz. Rica ediyoruz. Arkadaşlarımız bayram boyunca bununla ilgili denetimlerde bulunacaklar" dedi.

Başkan Alan, kurban kesimi yerleri ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Mezbahanemiz hizmete devam ediyor. Kurban Bayramı var önümüzde. Bütün vatandaşlarımızın öncelikle bayramlarını tebrik ediyoruz. Allah niyetleriniz kabul etsin. Tabi kesilecek kurbanlarında mezbahanede kesilmesini tercih ediyoruz. Bizler tarafından, komisyon tarafından uygun görülmeyen yerlerde kurban kesilmemesini arzu ediyoruz. Rica ediyoruz. Arkadaşlarımızda bayram boyunca bunula ilgili denetimlerde bulunacaklar. Vatandaşlarımızın da bayram boyunca böyle bir durum ile karılaşmaması için mezbahaneyi tercih etmeleri bizlerin isteğidir. Onlar için daha sağlıklı olacaktır. Hepimizin ortak isteği kurbanın daha sağlıklı ortamlarda kesilmesidir. Hayvan pazarında da hayvan kesilmemesi konusunda biz oradaki arkadaşlarımıza, esnafımıza talimatlarımızı verdik. İnşallah öyle bir sıkıntı yaşamayacağız. Vatandaşımızın istemediği durumlarla inşallah karşı karşıya kalmayız. Arkadaşlarımız bununla ilgili denetimlerini hızlandırdık. Sağ olsun oradaki arkadaşlarımızla da toplantı yaptık. Dediğim kesim yapmak için arkadaşlarımız uygun yerleri, bizim uygun gördüğümüz yerleri mezbahaneyi tercih edelerse mutlu oluruz."

Editör: Pusula Gazetesi