Zonguldak ve Çevre Belediyeler Birliği&[#]8217;nin (ZONÇEB) Valilik binasındaki toplantısının ardından Katı Atık Düzenli Depolama ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi&[#]8217;ni inceleyen Vali Erdal Ata ve beraberindeki heyet, tesisi yapan firma yetkililerinden bilgi aldı.
Vali Erdal Ata, tesisin oldukça modern bir teknolojiye sahip olduğunu belirterek, eksiklerinin de bir an önce tamamlanmasını istedi. Tesisi inceleyen ZONÇEB Encümen Üyesi ve Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Çöp Döküm Bertaraf Tesisi&[#]8217;nin işletmesini yürüten firma ile yaşanan sıkıntılardan dolayı tesisin kam kapasiteyle hizmet veremediğini belirterek, &[#]8220;Oldukça modern bir teknolojiye sahip olan Çöp Döküm Bertaraf Tesisi, henüz tam kapasiteyle faaliyete geçmiş değil. Burası tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde ve Ereğli ile Çaycuma çöp aktarma istasyonları yapıldığında, Zonguldak bölgesinin çöp sorunu tamamıyla ortadan kalkacaktır. Şu anda Belediyemizin çöp kamyonları, her gün 100 km mesafe kat ederek, çöpleri buraya döküyor. En büyük sorunlardan birisi de yol problemi. Yol problemi de çözüldüğünde, bu tesis daha da verimli hale gelecek&[#]8221; dedi.
Türk ve yabancı şirketlerin ortaklığındaki konsorsiyum tarafından yapılan Katı Atık Düzenli Depolama ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi&[#]8217;nin de modern bir teknoloji kullanılarak yapıldığını gözlemlediklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, &[#]8220;Çok güzel bir tesis yapılmış. Büyük bir sorun olan tıbbi atıkların çevreye verdiği zararlar da, bu tesisle birlikte ortadan kalkmış olacak. Bölgemiz gerçekten çok önemli bir tesis kompleksine sahip oldu. Valimiz Erdal Ata&[#]8217;yı ve tüm emeği geçenleri kutluyorum&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi