Çaycuma Memur Sen ve Çaycuma Diyanet Sen İlçe Temsilcilikleri tarafından birlik ve beraberlik pikniği düzenlendi. İstasyon Mesire alanında gerçekleşen pikniğe; AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, Çaycuma önceki Müftülerinden, Van Müftüsü Ömer Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cengiz Yılmaz, Şube Müdürü Nusret Parlak, Çaycuma Memur Sen ve Çaycuma Diyanet Sen İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, İl genel ve Belediye meclis üyeleri ile çok sayıda sendika başkan ve üyesi katıldı.

Çaycuma Memur Sen ve Çaycuma Diyanet Sen İlçe Temsilcisi Kenan Tunç yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi; "Birlik ve beraberlik tablosu içinde olduğumuz için mutluyuz. Türkiye'nin en büyük konfederasyonu Memur Sen'e bağlı Diyanet iş kolunu temsil eden Diyanet sendikasıyız. Diyanet Sen, Diyanet ve Vakıf camiasında yetkili sendikadır. En fazla üyeyi kaydetmiş, 18 yıl boyunca yetkiyi elinde tutmuş bir sendikadır. Çaycuma Temsilciliği olarak birlik beraberlik adına hiç kimseyi ayırmadan, dışlamadan herkesi buraya davet ettik. Bundan sona da davet edeceğiz. Bu ülkeye bu millete hizmet için varız. Etkinliğe katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum".

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu da din görevlilerini tebrik ederek; "Partimiz kurulduğu günden bu yana Diyanet çalışanları ile iç içe olduk. Çok zor ve iyi günleri beraber yaşadık. Her zaman Diyanet personeli bir adım önde oldular. Ben "En iyi cemaat, cami cemaatidir" sözüne inanıyorum. Diyanetimizin sadece camilerde değil, bayanlarla beraber en küçük kırsal kesimde bile görev yaptıklarını biliyoruz. Ülkemiz bir çok zorlukların üstesinden geldi. Camilerimizin, Kuran Kurslarımızın ne kadar eziyetlerle bugüne geldiğini unutmadık. En son 15 Temmuz 2016'da bir maske bürünmüş yapı darbe teşebbüsü ile ülkeyi uçurumun kenarına getirdi. O gece salaları duyduğumuz an içimize su serpildi. Bu salaları veren değerli din görevlilerimizden Allah razı olsun. Hiç tereddüt etmeden, gözünü budaktan sakınmadan gece evinden çıkıp camide sala verdiler. Bunlar olmasaydı belki bu şekilde bir arada olamazdık. Bizler bu Anadolu topraklarını kolay kolay terk etmeyiz. Bunu 15 Temmuz akşamı dünyaya duyurduk. Biz omuz omuza verdikçe kimse bizim ezanımıza, bayrağımıza göz dikemez"şeklinde konuştu.

Çaycuma Müftüsü Ayhan Ermiş programı düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür ederken; "Ümit ediyoruz, ailece böyle güzel aylara, yıllara kavuşmayı niyaz ediyorum"dedi.

Çaycuma'da görev yapmış Van Müftüsü Ömer Keskin de Çaycuma'nın kendisini yetiştirdiğini söyleyerek; "Her yerde Çaycuma personelini örnek veriyorum. Allah o gayreti hepimize versin. Burada çok güzel çalışmalarımız oldu. Burada görev yaparken dedim ki' Ben daha önce hiç Müftülük yapmamışım". Burası çok hareketli ve bereketli bir yer. Yapabilecek bir sürü var. Çaycuma'dan çok istifade ettim. İnşallah hayırlı olmuşumdur. Bugün temeli attığımız kurslarımızı gezdim. Mutlu oldum. Hepinizin emeği var. Allah sizlerden razı olsun"diye konuştu

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da zor bir görev yapan din görevlilere başarılar dilerken çok sayıda üyeyi bir araya getiren Memur Sen ve Diyanet Sen İlçe Temsilciliğine teşekkür etti. Etkinlik yemek ikramı ve sohbet ile devam etti.

Editör: Pusula Gazetesi