Bartın Eğitim ve Kültür Derneği tarafından organize edilen Grup Yankı konseri Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapıldı. Çok sayıda kişinin izlediği konserde sahne alan Grup Yankı, geniş ve zengin bir coğrafyaya sahip Anadolu&8217;nun değişik yörelerinden türküler ve özgün eserler seslendirdi. Geliri Bartın Eğitim ve Kültür Derneği´nin burs fonuna aktarılan konserin başlangıcında konuşan dernek yöneticisi Doktor Mehmet Korkut; &8220;1997 yılında bir öğrenci yurdu kurma öncelikli hedefiyle yola çıkmıştık. Ne yazık ki bu hedefimize henüz ulaşamadık. Fakat bu durum diğer hedeflerimizi yerine getirmemizi engellemedi&8221; dedi.



Okulu bitirmeleri mutlu ediyor


Doktor Korkut; &8220;Maddi imkânsızlıkları nedeniyle eğitim almakta zorlanan öğrencilerin varlığı günümüzün acımasız bir gerçeği. Bu yüzden 15 yıl önce Atatürkçü Düşünce Derneği Bartın Şubesi çatısında başlattığımız gereksinimi olan öğrencilere burs verme işini, Bartın Eğitim ve Kültür Derneği olarak 13 yıldır inatla sürdürüyoruz. Derneğimiz, kurulduğu yıldan beri 238 öğrenciye karşılıksız burs verdi. Bu öğrencilerin zor şartlarda da olsa okullarını bitirmiş olması bizi mutlu ediyor. 2008-2009 Öğretim Yılı&8217;nda 72 öğrenciye 8 ay boyunca burs verdik. Bu yıl ne yazık ki toplam 50 öğrenciye burs verebiliyoruz. Belki verdiğimiz burs büyük bir orman yangınına kovayla su atmaktan öteye gidemiyor. Fakat biz yine de Budha&8217;nın dediği gibi &8220;Karanlığı binlerce mum yakarak aydınlatmayı&8221; amaçlıyoruz&8221; diye konuştu.


Daha fazla ne verebiliriz derdindeyiz


Maddi kaynakların duyarlı insanlar tarafından sağlandığını belirten Doktor Korkut; &8220;En büyük maddi kaynağımız duyarlı insanların gönüllü yardımları. Bağışçılarımızla gereksinimi olan öğrencileri buluşturmaya çalışıyoruz. Burs alan öğrencilerimizin içinde 200&8217;den fazlası okulundan mezun oldu ve şu an bir meslek sahibi. Kimi bir iş buldu, çalışıyor, kimi de iş bulma derdinde. Özellikle çalışmaya başlayanların, artık yanan bir mum olduklarını ve daha binlerce mum yakabileceklerini unutmamalarını istiyoruz. Burslarımız karşılıksız olduğu halde, birçok öğrencimiz, okullarından mezun olup bir iş sahibi olduktan sonra kendiliğinden geldiler ve artık kendilerinin de bağışçı olmak istediklerini belirttiler. Ayrıca çeşitli çalışmalarımızda görev almak istediler. Bizi gururlandıran ve motive eden şey bu ilgi ve sorumluluk bilincine sahip gençlerin elinden tutmuş olmamız. Bu motivasyonla nasıl daha çok öğrenciye burs verebiliriz diye düşünüyoruz&8221; şeklinde konuştu.


Gelirlerin tamamı burslara harcanıyor


Burs verdikleri öğrencilerin, hayata atıldıklarında derneğe katkıda bulunduklarını kaydeden Korkut; &8220;Burs verdiğimiz öğrencilerin sayısını ve burs miktarını arttırmayı hedefliyoruz. Ülkenin ekonomik durumu zayıfladıkça ve hayat şartları güçleştikçe daha çok öğrenci burs için başvuruyor ve ne yazık ki bu başvuruların hepsini olumlu yanıtlayamıyoruz. İhtiyacı olan tüm öğrencilere burs sağlayabilmemiz için kaynaklarımızı arttırmamız gerekiyor. Bunun için de; hem destekçilerimizin sayısını arttırmamız, hem de çeşitli organizasyonlarla gelirlerimizi arttırmamız gerekiyor. Etkinliklerimizin arasında konserler, tiyatro gösterileri ve kermesler var. Bu etkinliklerden elde ettiğimiz gelirlerin tamamını öğrencilerimize burs olarak aktarıyoruz. Fotoğraf sanatçılarımız ve ressamlarımızdan önemli katkılar aldık. Onların sanatsal ürünlerini sergiledik ve sergi gelirleri burs fonumuza bağışlandı&8221; ifadesini kullandı.


Her türlü katkıya açığız


Grup Yankı&8217;nın karşılık beklemeden, kendi istekleri ile konser verdiğini söyleyen Bartın Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Mehmet Korkut; &8220;Grup Yankı, hiçbir karşılık beklemeden Derneğimiz burs fonu yararına iki kez konser verdi. Üçüncü konser teklifi de onlardan geldi. Arkadaşlarımızın bu duyarlılığı hepimizi mutlu ediyor. Hem bizlere lezzetli bir müzik ziyafeti veriyorlar, hem de burs fonumuza kaynak sağlıyorlar. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Dernek olarak benzer katkılara her zaman açık olduğumuzu belirtmek isterim. Bizlere destek olan tüm bağışçı ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum&8221; dedi. Salonu dolduranlar Grup Yankı&8217;nın seslendirdiği parçalara zaman zaman eşlik ederek müzik keyfi yaşadılar. Grup Yankı, eğlenceli geçen konserde büyük alkış aldı.

Editör: Pusula Gazetesi