Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, Zonguldak için hayati öneme sahip Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin kapatılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Hastanede 3 doktor kaldığını doğrulayan Dr. Güner, Sağlık Bakanlığı ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirterek 2 göğüs uzmanının geleceğini açıkladı.

GÜNER: "TÜRKİYE'DE GÖĞÜS UZMANI AZ YETİŞİYOR"

Doktor eksikliğinin hastanede işleyişi bozmadığını belirten Güner, şöyle konuştu; "Toplamda 6 göğüs doktorumuz var. İkisi doğum yaptıkları için çocuk iznindeler. Şu an 4 doktor kaldı. Birinin tayini çıktı Eylül ayının başında gidecek. Dr. Murat Altuntaş'ın istifası var, bir ay sonra devreye girecek şekilde verdi. Geçtiğimiz Cuma günü Sağlık Bakanlığı ile görüştük, Başhekimimiz de görüştü. İlk kurada bize bir doktor verecekler. O arada il dışından bir doktor göndereceklerini söylediler. Şu an için işleyişi aksatacak bir eksikliğimiz yok, hastalara bakılıyor. Atatürk Devlet Hastanesi'nde, Çaycuma'da göğüs uzmanlarımız var. Türkiye'de göğüs uzmanı az yetişiyor."

GÜNER: "SİZ HASTANEYE PARA KAZANDIRIRSANIZ EK ÖDEME ALIRSINIZ"

Doktorlara yapılan ek ödemedeki aksaklığın hasta sayısının azalması ile bağlantılı olduğunu belirten Güner, şunları söyledi; "9 günlük bir bayram tatili sonrası hasta sayısı azaldı, fatura kesemedikleri için ek ödemelerini almakta sıkıntı yaşadılar, bunun da etkisi oldu. Amele Birliği Hastanesinin Atatürk Devlet Hastanesi ile birleşme gibi bir söz konusu değil. Doktor açığımız var ama bakanlığımız söz verdi, sorun çözülecek. Doktorlar nöbet ücretlerini alıyorlar. Ek ödemede ise siz hastaneye para kazandırırsanız fatura kesersiniz. O faturanın üzerine devlet de ek ödeme yapar. Çok çalışırsanız çok öder. Hastaneler kestikleri faturalar üzerinden döner sermaye dağıtmaktadır. Bugünlük faturaların teslimat eksikliğinden döner sermaye dağıtılamadı."

Editör: Pusula Gazetesi