Adında alın teri, emek, tarih kokan "Amele Birliği Hastanesi" şimdiki adıyla Zonguldak Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi liyakatsız yöneticiler nedeniyle kapanmanın eşiğine geldi. 1930 da projelendirilip yapımına başlanan maden işçisinin hastanesi, yönetim kaynaklı mali sıkıntılar nedeni ile gerek borçlarını gerekse personel alacaklarını ödeyemiyor. Ek ödeme alamayan hastane personeli ve doktorlar ise birer birer istifa ederek Zonguldak'tan ayrılıyorlar. Bu nedenle hastanenin Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ile birleştirilebileceği konuşuluyor.
Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesinin mali yapısının bozukluğu nedeniyle bir yıl içerisinde önce Uzman Doktor Elif Tunay sonrasında Uzman Doktor Murat Altuntaş arka arkaya istifa etti.
Tüm bu sorunlar yaşanırken, personelin ek ödemelerinin yapılamadığı hastanede, ballı maaş alan Bursa'dan ilimize getirilen ve hastane müdürü yapılan Hüseyin Kermen, hastane yeriye sendikal faaliyetlere ağırlık veriyor. Personel arasında huzursuzluk yaratan bu duruma ilişkin sağlık yönetiminin olaylara müdahale etmemesi tepkilere neden oluyor.
Zonguldak İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nazım Erduran'ın bekarlık ev arkadaşı olması özelliği dışında herhangi bir liyakati bulunmayan idari mali işlerden sorumlu müdürü Hüseyin Kermen'in yönetimindeki hastanenin, Haziran 2019 döneminde, yan tarafında bulunan eczane kadar gelir elde edemediği iddia edildi.
Zonguldak Valisi, Zonguldak Miletvekilleri, Zonguldak İl Sağlık Müdürü, Genel Maden İşçileri Sendikası, TTK Genel Müdürlüğü, Amele Birliği Başkanlığı'nın konuyu Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya aktarmaları bekleniyor.

Zonguldak için hayati ber öneme sahip Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin kapatılmasına göz yumulamaz.

Editör: Pusula Gazetesi