BARTIN'ın Kurucaşile ilçesinde, serinlemek için göle giren kuzenler Buse Öztamur (15) ile Neslihan Öztamur'un (14) boğularak yaşamlarını yitirmeleri yakınlarını yasa boğdu. Öğle saatlerinde Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınan kuzenler Sarıderesi köyündeki evlerine getirildi. Kuzenler mezun oldukları Sarıderesi ortaokulu bahçesinden son kez uğurlandılar.

Babaanne torunlarının tabutlarına sarıldı

Köydeki evlerinin önlerine konulan kuzenler için kur'an-ı kerim okundu. Cenazelerin evlerin önüne getirildiği sırada Neslihan ve Buse Öztamur'un babaannesi Durkadun Öztamur torunun tabutuna sarılarak, "Busem gitme yavrum, nereye gidiyorsun. Neslihan gitme kızım. Bizi bırakma"diye feryat etti.

Ailesi güçlüklü ayakta durabildi

Neslihan'ın tabutunun üzerine gelinlik örtülürken, Buse'nin tabutunun üzerine ise eşarp örtüldü. Evinin önünde okunan kur'an-ı kerimin sonrasında tabutlar alınırken, Buse Annesi Zahide babası Hüseyin ile Neslihan'ın babası Zeki annesi Döndü yakınları tarafından teselli edilerek, üçlükle ayakta durdu.

Mezun oldukları okulda cenaze namazları kılındı

Daha sonra bir kamyonetin kasasına konulan cenazeler için Sarıderesi köyündeki camiinde ikindi namazı kılındı. Ardından Buse ve Neslihan'ın mezun oldukları Sarıderesi ortaokulu bahçesinde cenaze namazı kılındı. Buradaki cenaze namazına Bartın Valisi Sinan Güner, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kurucaşile Kaymakamı Şeyma Polat, Ulus Kaymakamı Zeynep Acar, Bartın İl Jandarma Alay Komutanı Jd.Kd.Alb. Yavuz Selim Kapancı, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Amasra Lisesi öğretmenleri ve Buse ve Neslihan'ın sınıf arkadaşları katıldı.
Cenaze namazının ardından Buse ve Neslihan yan yana gözyaşları arasında köy mezarlığına defnedildi.

Editör: Pusula Gazetesi