Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu&[#]8217;nda eğitim programı düzenlendi. Karayollarındaki yol çalışmalarında, işaretçi, araç ve kamyon kullanan görevlilere bilgiler aktarıldı. Toplantıya Emniyet Müdür Yardımcısı Arslan İlkyaz, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Şeref Parlak ve görevliler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Şeref Parlak, &[#]8220;Karayolunda en önemli şey insan unsurudur. İnsan unsurunun ne derece önemli olduğunu kaza istatistiklerinden anlıyoruz. Kazaların meydana gelmesindeki en büyük unsurlardan birisi de insan eğitiminden kaynaklanan, insana dayalı unsurlardır. Sizleri buraya toplamamızın sebebi, yol çalışmalarındaki, bayrakçı tabir ettiğimiz görevlilerin, araç-kamyon sürücülerinin, iş makinesi-operatör kullanıcılarının, herhangi bir kazanın meydana gelmemesi için neler yapılması gerektiğini kısa ve özlü bir şekilde anlatacağız. Bu anlatımın, sizlere faydalı olacağını tahmin ediyorum. Bütün arkadaşlara da buraya katıldıkları için teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Ardından polisler tarafından yapılan eğitimde işaretçilere ve sürücülere yapılması ve yapılmaması gereken davranışlar hakkında bilgiler verildi. Düzenlenen toplantıda amacın, "Trafik konrolleri ile bu kontroller nedeniyle karayolu üzerindeki uygun yerlerde yapılacak olan şerit daraltma yöntemlerinin esas ve usulleri ile kaza mahllerinde alınacak önlemleri ve trafiği yönetme hareketlerini belirlemek" olduğu bildirildi.
Editör: Pusula Gazetesi