Yerel seçimin çekişmeli geçeceği yerlerden biri de Çatalağzı. Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Alim´in yeniden aday olması beklenen beldede önceki Belediye Başkanı Cengiz Kınay Demokrat Parti´nin adayı olarak yeniden sahnede. CHP´nin de güçlü şekilde seçime girmek istediği Çatalağzı´nda geçen dönem aday olan Ozan Surat ile AKP Çatalağzı Belde teşkilatı kurucuları arasında yer aldıktan sonra, geçen dönem Ak Parti´den Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Ayhan Alkan yarışıyor.


CHP´de siyaset yapan genç isimler arasında yer alan Ozan Surat, adaylık sürecinde çalışmalarının devam ettiğini belirterek adaylık konusunda kararı beklediğini ifade etti.


Çocukluğundan beri CHP´nin içinde olduğunu ve bundan sonra da partisinin başarısı için mücadele edeceğini belirten Surat, aday adaylarıyla ilgili takdir ve yorumu kamuoyuna bıraktığını belirtti.


Surat; "Ben kendi çalışmalarıma bakıyorum. Neler yapabileceğimi anlatıyorum. Kamuoyu da Milletvekillerimiz ve teşkilatlarımız da beni yakından tanıyor biliyor. Aday belirleme konusunda fazla bir şey söylemem doğru olmaz. Takdir kamuoyu ve Milletvekillerimizindir. Ben ve arkadaşlarım Çatalağzı´nın 50 yılını planlamak zorundayız. Bir sistem kurup onun üzerinde bundan sonraki şehirleşme hareketlerinin sınırlarını ve şeklini çizmeliyiz. Başka Çatalağzı yok. Yoksa Zonguldak Şehir Merkezi gibi içinden çıkılmaz bir yerleşim yeri olur. İş işten geçer" dedi. Çatalağzı´nın hızla gelişen ve büyüyen bir belde olma yolunda olduğunu belirten Surat özellikle planlama ve yerleşimle ilgili projeleriyle seçmenin karşısına çıkmak istediğini söyledi. Surat Çatalağzı´nın hızlı değişime ayak uydurabilmesi ve cazibe bölgesi haline gelebilmesi için fırsatlara sahip olduğunu, o fırsatların iyi değerlendirilebilmesinin bundan sonra seçilecek yönetime bağlı olduğunu belirtti.



Surat´ın projeleri

Aday adaylığı sürecinin sonuçlanmasını beklediğini belirten Surat aday olması ve seçilmesi durumunda uygulayacağı projeleri anlattı. Surat´ın alternatif çözüm önerileri arasında birçok madde var. Onlardan bazılarını açıklayan Surat, şunları söyledi;


"Alternatif yolun hayata geçirilerek ağır tonajlı araçların o yolu kullanmasını sağlamak. (Kuzyaka´dan şalt sahasına devamını sağlayarak, karayoluyla irtibatı keserek vatandaşı rahatlatmak)


Şantiyelerden beldeye giren kamyonların lastiklerinin yıkanması.


Çatalağzı´ndan Zonguldak´a vatandaş ayakta gidiyor. Muslu dolmuşlarını Çatalağzı´ndan ayırarak vatandaşın rahat seyahatini sağlamak.


Yeni yatırımlarda çalışan insanlar ve kamu görevlilerinin beldemizde ikametinin artması, dolayısıyla çarşı ekonomisinin güçlenmesi için toplu konut yapımı.


Meclis üyemizin verdiği önerge doğrultusunda imar komisyonu oluşturularak komisyonun yaptığı inceleme sonucunda mevcut asri mezarlığın üzerindeki şahısa, ormana ve milli emlağa ait yerlerin gerekli işlemlerinin yapılması halinde uzun yıllar halkımıza hizmet edecek mezarlık alanı oluşturmak.


Halen virane görünümündeki Yenimahalle´yi konut alanı haline dönüştürüp Çatalağzı´nın girişini diğer beldelere ve hatta Zonguldak´a da örnek hale getirilmesi.


Beldemize görüntü ve çevre kirliliği yapan kuruluşların sınırları etrafına beton duvarlar çevrilerek kamu kuruluşlarıyla halkın kullandığı alanları ayırıp kirlilik sorununun çözülmesi.


Beldemizin merkezindeki ana yol mevcut trafiği kaldıramadığından, gidiş gelişi ayrı yollardan sağlamak.


Yakasazlık´da yağmur suyu ve kanalizasyonun Karadere´ye dranaj yapılmasını sağlamak.


Sokakların düzenli temizliğinin sağlanıp, düzensiz çöp toplama sona erdirilerek bir standart oluşturmak.


Yarım bırakılmış olan Işıkveren e giden gezi yolunun çevre düzenlemesinin yapılıp halkın hizmetine sunulması.


Beldemizin Doğancılar tarafında yol kenarlarındaki istinat duvarlarını yıkarak dağ tarafına doğru, yolu 3-5 metre genişleterek dar olan veya hiç olmayan kaldırımları geniş kaldırım haline getirerek vatandaş ve öğrencilerimizin korku içinde gidip gelmesini önlemek.


Doğancılar-Ömerağzı arasındaki mevcut yolu parke yapıp vatandaşın ulaşımını rahatlatmak.


Işıkveren tarafından yolu açarak Ömerağzı´na ulaşımı sağlayıp vatandaşı denize ulaştırmak.


Beldemizin tepesindeki deniz istikametindeki yollar parke ile kaplanıp ışıklandırılarak gezi yolu ve sayfiye yeri oluşturmak. Yaka direğindeki çimenliğin olduğu yere çay bahçesi ve restorant açarak halkın hizmetine sunulması.


Cumayanı´ndaki gölet mevkiinin düzenlenip piknik alanı haline getirilmesi.


Almanya´daki kardeş belediyemiz Crailsheim Belediyesi´yle tekrar irtibata geçip kültürel alışverişi geliştirmek.


Belediye bünyesinde sanatsal ve kültürel etkinliklere yoğunluk kazandırarak, Çatalağzı Folklör Derneği´ni işleve sokmak.


Mevcut spor sahasını kötü görünümden kurtarıp zemininin sentetik çimle kaplatıp kapalı tribün yapılması ve bu alanın resmi bayramlarda da kullanıma açılması.


Spor kulüplerine gerekli destek verilmesi."

Editör: Pusula Gazetesi