Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP'de il ve ilçe başkanlıkları seçimlerine dikkat çekti. CHP'nin Zonguldak'ta bu süreçte birlik be beraberliği sağlaması gerektiğini ifade eden Muharrem Akdemir, gazetecilerin İl Başkanlığına aday olacak mısınız sorusuna da yanıt verdi. Kendisinin birlik ve beraberliğin sağlanması adına bir ağabey olabileceğini belirten Başkan Akdemir, "Ben ancak ağabey olabilirim. Zonguldak'ta CHP'nin toparlanması lazım. Görüş ayrılıkları var ve olacak. Ancak birlik ve beraberliğin sağlanması gerekiyor. Bu noktada beni ağabey göreceklerse ben şahsım adına maddi ve manevi desteğe hazırım. Elimden gelen desteği de veririm" şeklinde konuştu.

Seçim döneminde adının AK Parti'ye çalıştığı ve CHP adayını desteklemediği eleştirileriyle anılan Zonguldak önceki dönem Belediye Başkanı Muharrem Aldemir, "Benim AK Parti ile böyle bir ilişkiye girmem söz konusu olabilir mi? Eleştiriler hibenim nezlimde hep olumsuz oldu. Yahu bir tanesini neden anlatmadın? Uğur Mumcu Kavşağı'ndan partimdeki hiç bir başkan bahsetmedi. Mahallelere beraber çıktığım, yapılan hizmetlerde benle fotoğraf çektiren İl Başkanı rögar kapağı diyor, arabayı park edemedim diyor. Bu nedir?

Ben başka partili değilim. Eşim ve ailemle yüzümün akıyla partimin yanındayım. Belediye Meclis Üyesi adayı vardı. Eşi başka partili, AK Partiliydi. CHP'nin adayı doğru veya yanlış diyemem o partimin takdiridir. CHP seçmeni sandığa gidip oyunu kullandı. Genel Merkez bundan sonra daha düzgün düşünür, adaylarını toplar ve belirler" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi