Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, Valilik kararnamesiyle Ereğli İmam Hatip Lisesi'ne atanan ancak göreve teslim edilmeyen Tarih Öğretmeni Sinem Kutlu hakkında açıklamalarda bulundu.

Endüstri Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Sinem Kutlu, Valilik Kararnamesi ile Ereğli Fazlı Erdoğan İmam Hatip Lisesi'ne müdür olarak atandığı halde sırf KESK'li olduğu için Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı tarafından müdürlük yapamayacağı söylenmişti.

Aldığı puanlarla atanması gereken yere atanmamasını yanlış bulduğunu belirten Aşkar "Bu arkadaşın İmam Hatip Lisesi'nde görev yapması sakıncalıysa Öğretmenevi müdür yardımcılığında görev yapması meşru mu oluyor? Soruşturma açarsınız, soruşturma sonucunda suçluysa öğretmenliğe mi döndüreceksiniz ceza mı vereceksiniz onu yaparsınız" dedi.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, KESK'li öğretmen Kutlu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Eğer bu arkadaş İmam Hatip Lisesi'ne atanması gerekiyorduysa atanmalıydı. Eğer mülakat sonucunda aldığı puanlar bu arkadaşın oraya atanmasını gerektiriyorsa bana göre atanmalıydı. Sinem Kutlu ile ilgili sıkıntı facebook paylaşımlarıyla ilgiliydi. Facebookunda ki paylaşımlar suç unsuruysa atamasını yapın sonra soruşturmasını açarsınız görevden alırsınız. Bu arkadaşın İmam Hatip Lisesi'nde görev yapması sakıncalıysa Öğretmenevi müdür yardımcılığında görev yapması meşru mu oluyor? Oraya atanması sakıncalıysa Öğretmenevi'ne de atanması sakıncalıdır. Soruşturma açarsınız, soruşturma sonucunda bu arkadaş suçluysa öğretmenliğe mi döndüreceksiniz ceza mı vereceksiniz onu yaparsınız."

Editör: Pusula Gazetesi