Atatürkçü Düşünce Derneği Bartın Şubesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen &8220;Egemenlik ve Atatürk&8221; temalı Atatürk fotoğraflarından oluşan sergi ilgi gördü. Dün Hükümet Caddesi&8217;ndeki belediye eski hizmet binası önünde açılan sergiyi çok sayıda kişi gezdi. Resimler ilgiyle incelendi.


Açılışı Vali Küçük yaptı


Resim sergisinin açılışını Vali İsa Küçük yaparken, etkinlikte CHP Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Müftüsü İsmail Bayrak, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Çil ve Araştırmacı Yazar Erkan Aşçıoğlu hazır bulundu.


Geleceğe ışık tutan tarih


Serginin açılışında konuşan Vali İsa Küçük, &8220;Bazı resimler vardır tarihtir, bazı tarihler vardır resimdir ama Atatürk resimleri her zaman geçmişi anlatan, geleceği de yorumlayan ve geleceğe ışık tutan bir tarihtir. Serginin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyor ve teşekkür ediyorum&8221; dedi.


15 yıllık birikim


Vali İsa Küçük&8217;ün açılış konuşmasının ardından sergi hakkında bilgiler veren Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Murat İzler, &8220;23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle böyle bir sergi düzenledik. Bilindiği gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)&8217;nin açılışı, halk idaresinin meclise yansıması ve dolayısıyla ulusun egemenliği anlamına geliyor&8221; diye konuştu.


3 gün sürecek


Murat İzler &8220;Bizde bu coşkuya o dönemin fotoğrafları ve Atatürk resimleriyle katılmayı uygun bulduk. Oktay Özveren koleksiyonundan 15 yıllık birikimin sonucu ortaya çıkan bir sergi. İlgi gösteren herkese teşekkür ediyoruz&8221; şeklinde konuştu. Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen serginin 3 gün süreceği bildirildi.

Editör: Pusula Gazetesi