Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, şiddetli yağan yağmur ve sel nedeniyle yeni yapılan yollarda hasarlar meydana geldiğini belirtti.

Bir çok yerde yağmurun şiddetinden dolayı seller oluştuğunu ifade eden Başkan Karaveli "İşlerimizi yüzde 80 oranında bitirme aşamasına geldik. Yağan şiddetli yağmur yol çalışmalarımızda 10 günlük bir aksamaya sebep oldu" dedi.

"SAHAYA ÇIKTIK"

Necdet Karaveli konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; "Bu hafta meclis üyesi arkadaşlarımız ve müdürümüzle biz bizzat sahaya çıktık. Salı günü Ereğli Alaplı, Çarşamba günü de Vadi bölgesinde dün de merkez bölgesinde bir takım etütler yaptık. Belirli yerleri gözlemledik. Şiddetli yağan yağmur geçtiğimiz günlerde Alaplı Sarıkadı Köyü'nde bir takım sıkıntılara sebep oldu. Sevindirici tarafı can kaybı olmamasıydı. Ekiplerimizi hemen oraya sevk ettik ve gerekli müdahaleyi üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Gece itibariyle Devrek, Ereğli, Gökçebey çevresinde şiddetli yağan yağmur ile ilgili bir takım sıkıntılar yaşasak ta bunları bugün itibariyle geçiştirmeye gerekli müdahaleyi yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki yağan yağmur çalışmalarımızı aksattı biz çalışmaları yüzde 80 oranında bitirme aşamasına geldik."

"YAĞAN YAĞMUR SADECE MAZOT VE İŞ KAYBINA SEBEBİYET VERDİ"

Sorun olan bölgelere hemen müdahale ettiklerini belirten Karaveli, şöyle konuştu; "Önümüzde ki günlerde de inşallah hem Özel idare yatırım programından hem köy için olan program yerlerinde yollarda çalışmalarımızı başlatacağız inşallah . Yağan yağmur yol üzerinde ve heyelanlı bölgelerde bir takım hareketlenmelere sebebiyet verdi, biz ekiplerimizle beraber bu bölgelerde tespit yapıp gerekli müdahaleleri yapmaya çalışıyoruz. Yaklaşık çalışmalarımızda bu yağmur 10 günlük bir aksamaya sebep oldu ama inşallah bu işlerin hepsini bitireceğiz. Biz bütün ekiplerimizi sorun olan bölgeye naklediyoruz kendi makinalarımızla müdahale ediyoruz, yağan yağmur sadece mazot ve iş kaybına sebebiyet verdi."

Editör: Pusula Gazetesi