Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı&8217;nın 2010 faaliyet programında yer alan Bilecik ve Çanakkale gezisi Bartın, Sivas, Bayburt ve Iğdır İllerinden gelen gençlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Etkinliğe Bartın&8217;dan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü&8217;nce belirlenen 31 genç katıldı.


Gelibolu yarımadası gezildi


Gezi programı kapsamında ilk olarak Bilecik ilinde, Bilecik müzesi, Şeyh Edebali Türbesi ve Ertuğrul gazi türbesini ziyaret eden gençlik grubu daha sonra Çanakkale&8217;ye geçti. Çanakkale de Truva Ören yeri ve Assos (Behramkale) Antik Kenti&8217;ni ziyaret eden grup gezinin son gününde Gelibolu Yarımadasını gezdi.


Şehitlik ziyaret edildi


Gençler Çanakkale&8217;de şehitlikleri de ziyaret etti. Gezinin amacına uygun bir şekilde gerçekleştiği ve verimli geçtiği belirtildi. Bartınlı gençlerle Sivas, Bayburt ve Iğdır&8217;dan gelen gençlerin birbiriyle tanışıp kaynaştığı gezide bol bol hatıra fotoğrafları çekildi. Geziye katılan gençler bilgilerini ve görgülerini artırdılar. Bartınlı gençler Bilecik ve Çanakkale gezisinin kendileri için güzel anılarla dolu bir gezi olduğunu söylediler.

Editör: Pusula Gazetesi