Devrek Anadolu Teknik ve Teknik Lisesi METEM öğrencileri kendileri tasarladığı tekstil ürünlerini sergiledi. Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Giyim Üretim Teknolojisi bölümü öğrencileri kendi bölümlerinde yıl boyunca yapmış olduğu ürünleri sergiledi. Okulun bölümlerini tanıtmak adına tasarlanan kıyafetlerin kumaşlarını seçip hepsini kendileri hazırlayarak, günümüzün modasına uygun şekilde tasarlanarak sergilendi. Devrek Mesleki Eğitim Teknik lisesi 11/G sınıfı öğrencisi Özge Boz, &[#]8220;Burada bölümümüz de yapmış olduğumuz kıyafetleri sergiliyoruz. Model olup modellerini kendimiz tasarlayıp, kalıplarını kendimiz hazırlıyoruz ve yaptığımız şeyleri sergiliyoruz&[#]8221; dedi.
11/G sınıfı hazır giyim öğrencisi Nagihan Türkmen ise, &[#]8220;Bu tekstil ürünlerini, kıyafetlerin kumaşlarını seçip hepsini kendimiz hazırlıyoruz. Öğretmenlerimiz bize çok yardımcı oluyorlar onların sayesinde buralara geldik&[#]8221; dedi.
Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni Gönül Çamcı yaptığı konuşmada, &[#]8220;Biz bu sene hazırladığımız ürünleri okulumuzda küçük bir sergi yaparak okulumuzu ve bölümümüzü tanıtmak amacıyla sergimizi tanıtıma açtık. Sergimizde yıl boyunca çalıştığımız 10.11.12. sınıf öğrencilerimizin ürünleri yer almaktadır. Çeşitli kumaşlar ve çeşitli modelleri kendimiz tasarlayarak burada sergiye sunduk. Bütün öğrencilerimizin çalışmaları mevcuttur.10. sınıfın ilk başladığı çalışmaları tasarımları var. Kendi ürünlerinin modellerini seçerek, kumaş bulmaya çalışıyorlar. Değişik aksesuarla ürünleri çekici ve cazip hale getirmeye çalışıyorlar. Tabi ki ürünlerimizi tasarlarken günümüzün modasını göz önünde bulunduruyoruz. Tasarımlarımızın çoğu öğrencilerimizin kendine ait, öğretmen desteği ile çıkarttığı ürünler var. 23 Nisan nedeniyle okullara hazırladığımız kostümler var. Çevremizde bir çok okuldan 23 Nisan için kostüm siparişleri almaktayız. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz&[#]8221; dedi.
Okul Müdürü Cumhur Demirören ise yaptığı açıklamada, &[#]8220;Öğrencilerimiz bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergilediler&[#]8221; dedi. Demirören, &[#]8220;Bu programı okul içerisindeki öğrencilerimize, öğretmenlerimize duyurmak amacıyla onların motivasyonunu arttırmak amacıyla gerçekleştirdik. Dünyada her ülkenin Mesleki ve Teknik Eğitime gereken önemi vermesi gerekiyor. Mesleki ve Tekniki Eğitim üreten boyutunda büyük önem arz ediyor. Bu nedenle öğrencilerimi bu çalışmalarından dolayı kutluyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi