Boks Federasyonu tarafından 2-8 Temmuz tarihleri arasında Amasya'da düzenlenecek olan Minik ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nda Zonguldaklı sporcular mücadele edecekler. 18 aydır şampiyona için hazırlıklarını sürdüren Zonguldaklı sporcular ilk kez ulusal bir platformda mücadele etmenin heyecanını yaşayacaklar.

Milli Antrenör İshak Tiryaki yönetiminde uzun süredir müsabakalara hazırlanan Bilgesu Tiryaki (40 kg), Büşra Topaloğlu (51 kg), Effan Yanık (48 kg), İrem Melek Yallı (60 kg) minik bayanlar kategorisinde, Öznur Özsoy (48 kg) ise genç bayanlar kategorisinde ringe çıkacaklar. Şampiyonada rakipleri karşısında iyi mücadele ederek Zonguldak'a madalya ile dönmeyi hedefleyen yetenekli sporcular, sonrasında ise Avrupa Şampiyonası'nda hem ilimizi hem de Zonguldak'ı temsil edecekler.

Antrenör İshak Tiryaki, "Geleceğin yıldızları projesi adı altında başlattığımız çalışmalarda ilk Türkiye Şampiyonası'na katılacak sporculardan en iyisini bekliyoruz. Ferdi olarak sporcularımızdan altın madalya beklediğimiz Bilgesu Esma ve Büşra, Zonguldak'ta bayan boksunun alt yapısında yaklaşık 18 aydır çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu şampiyonada sporcularımızı görme şansımız olacak. Sonrasında ise Avrupa Şampiyonası'nda ilimizi ve ülkemizi temsil etme şanları olacak. İyi bir şampiyona geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi