Hema Endüstri A.Ş. Enerji Grubu Başkan Yardımcısı Şerafettin Yılmaz, projelerine çeşitli kaygılarla karşı çıkanlar başta olmak üzere herkese çağrıda bulunarak, &8220;Gelin el ele verelim, dünyaya örnek olacak santrali birlikte yapalım. En temizini, çevreye, ülkemize, yöremize ve insana en saygılı olan enerji santralini birlikte fikir birliği ile yapalım&8221; dedi. Yılmaz, &8220;Biz yatırımlarımızı göstermek, projelerimizi anlatmak için herkesi şirketimize davet ediyoruz. Bizim için ne düşünülürse düşünülsün biz gelen kişilere istedikleri bilgileri vermeye hazırız&8221; diye konuştu.


İşçilerimiz yetişiyor


Bilgi paylaşımına Hattat Holding tarafından verilen öneme dikkati çeken Şerafettin Yılmaz ayrıca, &8220;İki sene evvel orta ücretlerle işe başlayanlardan operatörlük, sondörlük ve bunun gibi işlerden sonra aranan eleman haline geldiler. Şimdi iki misli ücretlerle her yerde uzman eleman oldular. Yenileri de yetişmekte, biz Çinli çalıştırmıyoruz. Her Çinli mühendisin yanında bir kendi mühendisimizi, her Çinli işçinin yanında bir kendi işçimizi çalıştırıyoruz. İleride bu işleri kendi mühendis ve işlerimizle yapabileceğiz&8221; dedi.


Refah, sağlık ve zenginlik getireceğiz


Yılmaz; &8220;Kızçıkan koyu santral için çok uygun bir yer. Gömü Köyü ile arasında perde gibi bir dağ var. Köyden yakınlarındaki yoldan ve Amasra&8217;dan yalnız bacanın üst kısmı görülebilir. Burayı tek tek ziyaret etmenizi ve yerleşim yerlerinden apayrı yerler olduğunu görmenizi isterim. Buraya kömür kapalı kanallardan ve yeraltı galerileri ile gelecek, etrafa bir kirlilik vermeyecek. Santral yapamıyorsak yalnız kömür çıkarıyorsak ve bu kömürü depolamak ve nakletmeye teşebbüs etmek büyük bir çevre felaketi doğuracaktır. Bu uygun bir tavsiye olmayacaktır. Şu anda Bartın ve Amasra&8217;nın havası iyi görülmemektedir. Çünkü ithal ve yüksek kükürtlü kömür kullanılmaktadır. Santralimiz kurulduğunda Amasra&8217;daki seralar ve yerleşim yerlerinde merkezi ısıtma kullanılacak ve çok daha temiz hava sağlanacaktır. Turizm şu anda var olanın çok üzerinde gelişecek, oteller tam dolulukla çalışacaklardır. Size kirlilik yaşatacak değil, refah sağlık ve zenginlik getirecek eserler yapmak istiyoruz&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi