Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarımızdan Ereğli Belediyespor Kulübü'nün Olağan Genel Kurulu, AKM Nikah Salonu'nda yapılarak yeni yönetim belirlendi.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ile Belediye ve Kulüp Başkanı Halil Posbıyık'ın katıldığı kongreye, Belediyespor üyeleri ve taraftarları ilgi gösterdi. Kongrede önceki dönem faaliyet ve denetim raporları ibraz edilerek oy birliğiyle kabul edildi.

YAZICIOĞLU: "BU YÖNETİM BELEDİYESPOR'U LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIYACAK"

Ereğli Belediyespor Asbaşkanı seçilen İhsan Yazıcıoğlu, yaptığı konuşmada, başarılı olacaklarına inandıklarını belirterek, "Bu sezon şehrimizde; sanayici, esnaf ve diğer arkadaşlarımızla beraber yeni bir yönetim oluşturduk. Bu yönetim el birliği ile hep beraber Ereğli Belediyespor'u layık olduğu yerlere taşıyacaktır. Yeni dönem Ereğli Belediyespor Kulübü'müz için, şehrimiz için, halkımız için hayırlı olsun" dedi.

POSBIYIK: "YENİ BİR ANLAYIŞLA YOLA ÇIKIYORUZ"

Belediye ve Kulüp Başkanı Halil Posbıyık ise, yeni dönemde yeni bir anlayışla yola çıktıklarını söyledi. Başkan Posbıyık, "Geçmiş dönem günahı ile sevabı ile geçti, bu konular üzerinde durmuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, saygılarımızı sunuyoruz. Bu sene yeni bir anlayışla yola çıktık. Bu konuda Ereğli'de yaşayan tüm yurttaşlarımızla beraber, arkadaşlarımızla beraber şeffaf bir şekilde yola çıkıyoruz. Asla siyaset olayını ortaya koymadan, sen ben olayını ortaya koymadan Ereğli'ye yaraşır tarzda, şeffaf bir anlayışla; bu kulübün hesabını, kitabını, girdisini, çıktısını, alınan bağışları, harcanan paraları anında kamuoyuna bildirerek bir yönetim anlayışı ve kafa yapısı ile yola çıkıyoruz. Bunun teminatı hem sizlersiniz hem de benim. Piyasada bu kulüp söylentilerle çok yıpratılmıştır. Hatasıyla sevabıyla geçmişte hizmet edenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"BÖLGEMİZ GENÇLERİNE AĞIRLIK VERECEĞİZ"

Başkan Posbıyık, bölgenin gençlerine yeni dönemde ağırlık vereceklerini ve amatör spor kulüplerine de destekçi olacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu dönem elini taşın altına koyan az önce isimlerini duyduğunuz çok değerli arkadaşlarımız var. Hiçbir siyaset ayrımı gözetmeksizin, sen ben meselesini ortaya koymadan sadece Ereğli Belediyespor'un, Ereğli halkının mutluluğu için hep beraber bir araya geldik, el ele verdik. Ekonomik sıkıntının olduğu bir dönemde herkes kolay kolay taşın altına elini koymaz. Ben bu yürekli arkadaşlarıma, yönetim kuruluna, işin içine giren arkadaşlarıma Ereğli halkı adına şükranlarımı sunmak istiyorum. İnançla yola çıkıyoruz, büyük laflar etmiyoruz ama tabi ki hedefsiz insan olmaz. Mutlaka bizim de bir hedefimiz var. Ereğli Belediyespor, sadece bir futbol takımı değildir. Bir futbol takımı hareketi olarak bakmamak lazım. Farklı branşta spor yapan çok dallarımız var. Bütün branşlara aynı ölçüde hizmet vermeye çalışacağız. Bu takımın başarılı olması için amatör spor kulüplerinin güçlendirilmesi gereklidir. Belediyespor, Ereğli Belediyesi amatör spor kulüplerine de her zamankinden daha fazla sahip çıkacağından herkes emin olabilir. Yeni dönemde bölgemizde spor yapan, elinden tutulduğunda iyi noktalara gelebilecek bölgemizin gençlerine ağırlık vereceğiz."

ÇORUMLUOĞLU: "BAŞARILAR DİLİYORUM"

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da, yaptığı konuşmada, seçilen yönetime başarı diledi. Kaymakam Çorumluoğlu, "Seçilen ve oluşturulan yeni yönetimimize başarılar diliyorum. Futbol sporun içerisinde; hem yapılması, hem fiziki zorlukları hem de uğraşılan kitle bakımından en zorudur. Değerli yönetici arkadaşlarımız sizin eliniz her zaman açık olursa millet bunu görürse onu söyler, ama siz avucunuzu kapattığınız zaman sizin için her şeyi söylerler. Hatalı transferler yapılmış olabilir, hatalı paralar ödenmiş olabilir, para toplanamamış olabilir ama her şeyiniz açık, şeffaf olduktan sonra Ereğli'deki hiçbir kimse size hiçbir şey söyleyemez. Ticaretin yavaşladığı dönemde yönetime girmek, para vermek hakikaten tebrik edilecek bir husustur. Ereğli'de kenetlenildiği zaman başarılı olunacağına inanıyorum. Başarılar diliyorum" dedi.

Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Halil Posbıyık, İhsan Yazıcıoğlu, Ahmet Türk, Tasin Tanyıldız, Salih Topaloğlu, Tarık Latif, Ahmet Sarı, Yaşar Eroğlu, Eyüp Bayram, Metin Özakın, Yılmaz Yalçın, Yakup Köroğlu, İbrahim Sezer, Mustafa Toprak, Fevzi Turan, Bayram Özkayıkçı, Bekir Çaygeç, Ercan Yıldırım, Murat Ünlü, Kerim Sağlam, İsmail Altay, İbrahim Sağ, Satılmış Yiğit, Sertan Kuzu, Tarkan Atik, Adil Korkmaz, Ersin Kaya, İsmail Yalçın, Ömer Faruk Varlık, Faruk Deniz, Halit Aydın, Recep Köksal, Tunç Asker Cangüder, Oğuz Cömert, Murat Çetinel, Hüseyin Ağlar, Sezgin Okumuş, Serkan Aydemir ve Burak Demirören.

Editör: Pusula Gazetesi