Eğitim-Sen Bartın Şubesi tarafından 5 Nisan tarihinde Hükümet Caddesindeki belediye eski hizmet binası önünde &8216;parasız eğitim ve sağlık için&8217; başlatılan imza kampanyasında 10 gün içinde yaklaşık 5 bin imza toplandığı öğrenildi. İmza kampanyasına Amasra ilçesinde devam edildiği, kesin rakamın daha sonra açıklanacağı belirtildi. Bartın ve Amasra&8217;nın toplamının 8 bini bulmasının beklendiği ifade edildi.



Kampanyaya katılanlara teşekkür



Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı Bayram Şimşek, okullarda yeterli sayıda kadrolu öğretmen, hizmetli, aşçı, şoför ve memur gibi yardımcı personel atanmasını, eğitimde, sağlıkta katılım ve katkı paylarının geri çekilmesini, tüm yurttaşlara eşit ve parasız olarak eğitim sağlanmasını istediklerini söyledi. Şimşek, herkese iş, çalışana iş güvencesi verilmesini ve vergide adalet, herkesten kazancına göre vergi alınmasını da talep ettiklerini belirterek, imza kampanyasına katılanlara teşekkür etti.



Parası olan yararlanıyor


Eğitim, sağlık, ulaşım gibi kamusal hizmetlerin herkes için parasız, eşit nitelikli ve kolay ulaşılabilir olması gerektiğini ifade eden Eğitim San Bartın Şube Başkanı Bayram Şimşek, bu hizmetlerin parası olanın parası kadar yararlandığı hizmetler haline geldiğini, bunun yanlış olduğunu söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi