Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu Belediyesi&[#]8217;nin borçlarıyla ilgili eleştiri yapanlara sert yanıt verdi.


Kozlu&[#]8217;da tüm çalışmaların iyi gittiğini ve şimdiden Kozlu Belediye Sarayı&[#]8217;nı bitmiş saydığını ifade eden Başkan Bektaş, bu çalışma süresinde anlayışlı davranan 54 esnafa da teşekkürlerini iletti. Kozlu Belediyesi&[#]8217;nin borçlarıyla ilgili yapılan eleştirilere de yanıt veren Başkan Bektaş; &[#]8220;Bizde para yok ama kafa var. Millette onu anlamıyor. Belediye borçlu ama onu diyen insanlar yolumu, kanalizasyonumu yap diyor ve hiç borçlu demiyor&[#]8221; dedi. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, konuşmasına şöyle devam etti:


&[#]8220;Belediye Sarayı&[#]8217;nı yapmak için arsa karşılığı verdik. 10 bin 700 metrekarelik bir belediye sarayı yapılacak. Orada bulunan mevcut dükkân sahiplerinin hepsini bir yere yerleştirdik. Aradaki kira farkını da belediye olarak ödüyoruz.


Çünkü onların hiçbirini mağdur etmemiz gerekiyor. 54 esnafın hepsine de sonsuz teşekkür ederim. Çünkü hiçbir belediye başkanı 54 esnafı gününden 10 gün önce boşalttıramazdı. Bize güvendiler ve bizde güvenlerini kara çıkartmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Yıkım işlemini bitirdik. Sahildeki düğün salonuyla ilgili de yasal bir problem kaldı. 10 gün içerisinde de orası yıkılacak. Çünkü orası onların tapulu malı. Ama sonuç olarak işler iyi gidiyor. Artık ben Belediye Sarayı&[#]8217;nı bitti gözüyle görüyorum. 30 Nisan&[#]8217;da da sahil projesini açıklayacağız. 1 Eylül&[#]8217;de de dere ıslah projesine başlayacağız. Şu andaki bir senelik yaptığımız görüşmelerin hepsi trendine turdu, projeleri bitti ve bundan sonra meyvelerini yiyeceğiz. Memlekette kod kafa fazla. Kod kafa derken işi bilmeden konuşmaktan bahsediyorum. Bunlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardır. Her şeyden önce biz belediye sarayına bir tek kuruş para harcamıyoruz. Hepsini arsa karşılığı verdik. Sahil projesine bir tek kuruş harcamıyoruz. Yap-işlet-devret modeliyle yapıyoruz ve cebimizden 25 kuruş dahi çıkmadı. Bizde para yok ama kafa var. Millette onu anlamıyor.


Zonguldak&[#]8217;ın hastalığı ucuz siyaset. Bende para olmadığını bende biliyorum. Belediye borçlu ama onu diyen insanlar yolumu, kanalizasyonumu yap diyor ve hiç borçlu demiyor. Yapmadığın zaman da &[#]8216;vayy bu Ali Bektaş kanalizasyonu yapmadı&[#]8217; diyorlar. Ben 3-5 insanın dediklerine bakmıyorum. Hiç umurumda da değil. Biz işimize bakıyoruz. Kimin neyi karıştırdığını, nereye şikâyet ettiklerini de biliyoruz. Ama yaklaşık 2 ay sonra insanlar konuşanların suratlarına tükürecek.


Benim yaşım 50 ve bu kadar senenin nasıl geçtiğini anlamadım ki. Geriye kaldı 15&[#]8211;20 senem. Onu da anlamayacağım ve en azından 5 sene de bir şey yapalım da geri kalan 5 senemi güzel bir memlekette geçireyim. Artık it ürüyecek, kervan yürüyecek. Bizim itlerle işimiz yok.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi