Zonguldak´ta, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Vali Erdal Ata´yı ziyaret etti. Ata, ziyarette yaptığı konuşmada, turizmin ülke ekonomilerine katkıda bulunduğunu, Türkiye´ye geçen yıl yaklaşık 16 milyon turistin gelmesiyle 20 milyar dolar civarında gelir elde edildiğini söyledi.


Turizmin alt yapısı konusunda eksiklerin giderilmesi için özel sektörün de konuyla ilgili yatırımlarda bulunması gerektiğini anlatan Ata, şöyle konuştu:


´´Yapılması gerekenler gerçekleştirildiği zaman turizmden daha fazla pay alma şansımız olur. Kentte genel olarak turizm açısından pazarlanabilecek ürün yok. İlimiz mağaralar bakımından zengin fakat birkaç mağara dışında diğerleri turizme kazandırılmamış.



Çaycuma&[#]8217;ya bağlı Filyos Beldesi&[#]8217;nde de kazı çalışması yapılıyor. Bu çalışmaların süresi kısaltılır ise burası turizm açısından rağbet görebilecek yerler arasındadır.´´


Ziyaret ardından Valilik Binası önünde Atatürk Anıtı&[#]8217;na çelenk konularak Saygı Duruşu&[#]8217;nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Halkoyunları Sergileme ve Araştırma Derneği tarafından gösteri sunuldu.

Editör: Pusula Gazetesi