65. Hükümetin Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 3. dönem Karabük Belediye Başkanı seçilen MHP'li Rafet Vergili'ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, bölgesel konular ve belediyecilik çalışmaları ele alındı.
Vergili ailesine iftarda eşi Prof. Dr. Onur Özlü ile birlikte konuk olan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, "Cumhur İttifakına mensup iki belediye başkanı olarak biz de bundan sonra iş ve güç birliği içerisinde olacağız" dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin kendisinin yakın dostu olduğunu ifade eden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, "Bildiğiniz gibi ben Sanayi Bakanlığı görevinde bulundum, bölgemizin ve ülkemizin yetiştirdiği değerli bir sanayicimiz olan Başkanla bakanlığım döneminde de zaman zaman ülkemiz sanayisi ve bölgemizle ilgili istişarelerde bulunduk. Şimdi ise ikimizde belediye başkanıyız ve başta şehirlerimiz olmak üzere bölgemize hizmetler yapıyoruz. Bu akşamda belediye hizmetleri ve bölgesel konularla ilgili güzel istişarelerde bulunduk. Dünya artık küçük, içinde bulunduğumuz çağda bırakın şehirleri, artık ülkeler ortaklaşa bölgesel projeler gerçekleştiriyor. İnşallah Cumhur ittifakına mensup iki belediye başkanı olarak biz de bundan sonra iş ve güç birliği içerisinde olacağız. Kendisine ve hanımefendiye gösterdikleri yüksek misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyor, değerli dostuma görevinde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"Faruk bey bir marka"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise; "Faruk bey bölgemizin yetiştirdiği, Türkiye'ye mal olmuş bir marka. Kendisi gerek bürokratlığı gerekse de bakanlığı döneminde ülkemizin yıllarca hedeflediği mega projeleri hayata geçirmeyi başaran çok önemli bir değerimiz. O nedenle Düzceli hemşehrilerimizi çok şanslı görüyorum. İnanıyorum ki Düzce onunla çok daha ileriye gidecek. İnşallah önümüzdeki dönemde kendisiyle birlikte bölgesel projelere de imza atarız. Geçmiş hükümette bölgemizi temsil eden Bakanımız bölgesel konularda bizlere önderlik yaparak hükümetle ilişkilerimizin çok daha kolay kurulmasını sağlayabilir. Başta bölge belediyelerimizin çatı kuruluşu olan Batı Karadeniz Kalkınma Birliği bünyesinde olmak üzere, kendisinin başkanlığında Batı Karadeniz belediyeleri olarak bölgemiz açısından önem arz eden ortak projeleri hayata geçirebiliriz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi