Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde, yaz aylarında vatandaşların denize girdiği ve balık tuttuğu 1 kilometrelik sahilde kullanılmış şırınga, iğne, kan tüpleri, serum ve ilaç şişeleri gibi tıbbi atıklar ve çöplerden oluşan kirlilik kaldırıldı. Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Belediyesi tarafından temizlik çalışması başlatıldı.
Kent merkezine yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta, yaz aylarında ailelerin denize girerek serinlediği, yürüyüş ve piknik alanlarıyla halkın yoğun olarak kullandığı Kozlu Sahili'ndeki kirlilik, halkın tepkisini çekmişti. Evsel atıkların yanında tıbbi atıkların da bulunduğu sahildeki kirliliğin basında geniş yer bulmasının ardından Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından temizlik çalışması başlatıldı. Sahilde biriken plastik atıklar, şişe, sünger, kullanılmış şırınga, iğne, kan tüpleri, serum ve ilaç şişeleri işçilerin çalışması ile temizlendi. Bir araya toplanan çöpler daha sonra kamyonlarla çöplüğe taşındı.

Sahilde balık tutan Hayati Özdemir, insan sağlığına verilen önemin artırılmasına dikkat çekerek; "Dün buraya geldiğimde dehşet bir görüntü vardı. Bugün biraz daha göze hoş görünüyor. Sahil bizim sahilimize ne kadar temiz olursa o kader çok insanımız gelir. Ailelerimiz gelir, çoluk çocuğumuz gelir... Burada oturur piknik yapar. Bu manzara eşsiz bir manzara ve bunu her yerde bulamazsınız. Tabi bu çöplerin sorumlusu da yine başımızdaki sorumlular. Herkes içini güzel yapsa bu çöp bu sahile dökülmez, bu da buraya yayılmaz insanımız da sıkıntı yaşamaz. Başımızdaki yetkililerden ricamız herkesin işine sahip çıkmasıdır. Biraz daha duyarlı olmaları ve insan sağlığına önem göstermeleridir. Ben burada oturuyorum, dün geldim dün çok kötüydü bugün temizlenmiş. Emeği geçenlere teşekküre diyoruz. Daha da temizlenmeye devam ediyor. Ne kadar temiz olursa bizim için o kadar güzel olur" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi