Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında dün belediye eski hizmet binasında ebru sergisi açılışı yapıldı. Bartın Belediyesi ve İl Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği sergisinin açılışına Vali İsa Küçük, Vali Yardımcısı Ali Akça, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Müftüsü İsmail Bayrak, Ak Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ebru Ustası İbrahim Boz ve Ebru Kursu öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği etkinliğin açılışını Vali İsa Küçük, İl Müftüsü İsmail Bayrak ve İbrahim Boz birlikte yaptı. Yaklaşık yüz eserin bulunduğu serginin 20 Nisan Salı gününe kadar açık olacağı belirtildi.



Teşekkür ediyorum


Bu sene ikinci kez ebru sergisi düzenlediklerini belirten Ebru Kursu Usta Öğreticisi İbrahim Boz serginin açılışında yaptığı konuşmada, &8220;İkinci ebru sergimizi açıyoruz. Geçen sene de 20 Nisan da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle sergi açmıştık. Bu sene Bartın İl Müftülüğü&8217;nün bize önerisiyle tekrar ebru kursu açtık. Ben bize bu imkânı tanıyan başta Belediye Başkanımız Cemal Akın olmak üzere, bizi devamlı olarak destekleyen Sayın Valimiz İsa Küçük&8217;e ve İl Müftümüz İsmail Bayrak&8217;a teşekkür ediyorum&8221; ifadesini kullandın.


Sanat tabiatla yarışmaktır


İbrahim Boz&8217;un ardından konuşan Vali İsa Küçük, &8220;İbrahim Boz bey&8217;in geleneksel olarak Türk ve İslâm Kültürü içerisinde önemli bir yeri bulunan ebru sanatının hem yaşatılması hem de gelişmesi konusunda Bartın&8217;ımızda önemli çalışmalar yapıyor. Bunları 2008 yılından bu yana kamuoyuyla paylaşıyor ama daha önceden de çalıştığını biliyorum. Bu kursta emeği geçenlere, başta İbrahim Boz bey olmak üzere İl Müftümüze ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Sanat insanın bir bakıma tabiatla yarışmasıdır. Daha güzelini yapmak, daha iyisini yapmak yarışıdır. O bakımdan bütün sanatçıları da kutlarım. Eserlerini bizlerle paylaştıkları içinde kendilerine teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum&8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi