Resme yatkın olan öğrenciler resim sınıfının bulunduğu koridorun duvarlarını tuval olarak kullanarak ünlü ressamların tablolularını yaptı.

Projeyi ortaya çıkaranlardan biri olan okulun Resim Öğretmeni Ayten İnaloğlu çalışma hakkında şu bilgileri verdi; "46 yıllık meslek hayatımdan sonra yakında emekli oluyorum. Ayrılamadan kalıcı bir şeyler yapmak istedim. Resim Öğretmenimiz Nuray İnaloğu ile birlikte okul içindeki koridorda bir sanat sokağı oluşturabilirimiz düşünücesine girdik. İkimizde resme yatkın olan öğrencilerimizin arasından seçtiğimiz bir ekiple resimleri tespit ederek çizdik. Resimlerin yarısını yabancı yarısını ressamlardan aldık. Şubat ayında duvarları boyayarak sokağı oluşturmaya başladık. Haziran ayı başında bitirip bir açılış yapmayı dönüşüyoruz. Öğrenciler bu sokakta oturup kahve içebilecek, rahatlayabilecek. Çocuklar gönüllü olarak boş derslerinde, öğle aralarında hatta cumartesi günleri zevkle geldiler ve boya yaptılar. Resme yatkın olan öğretmenlerimizde bu çalışmaya katılarak destek verdiler. Sonuç çok güzel oldu. Diğer branşlardaki öğretmenlerimizde sokak yapma düşüncesine girdi. Arkasından diğer sokaklarında geleceğine de inanıyorum. Bu vesile ile okulun içi canlanır ve güzelleşir. İdarecilikten sonra yaptığım resim öğretmenliği bana ayrı zevk verdi. Bu projeyi destekleyen Kaymakamımız, Milli Eğitim Müdürümüz ve Okul idaremize çok teşekkür ediyorum".

Eserlerinin okulun duvarlarında yaşayacak olmasından mutlu olduklarını ifade eden öğrencileri kendilerine bu imkanı tanıyan okul yönetimine teşekkür ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi