Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak'ta bisiklet turu düzenlendi. Karaelmas Bisiklet Topluluğu ile Yeşilay Zonguldak Şubesi işbirliği ile gerçekleştirilen bisiklet turu öncesinde tüm katılımcılar bisikletleri ile Zonguldak Valilik Binası önünde toplandı.

Sabah 10.30'da Zonguldak Valilik binası önünde başlayan tur Kozlu Belediye Binası önüne kadar devam etti. 40 ilde eş zamanlı düzenlenen bisiklet turuna Zonguldak'ta yaklaşık 100 bisikletsever katıldı. Etkinlik öncesinde trafik ekipleri yol güzergahında emniyet tedbirleri aldı.

"Bisikletini alda gel", "Bağımlı olma özgür ol" ana temasıyla gerçekleştirilen bisiklet turu öncesinde Karaelmas Bisiklet Topluluğu kurucusu Serdar Güneş etkinlik hakkında bilgi verdi. Güneş ; "Bugün Yeşilay'ın geleneksel kutlaması var. Bu etkinlikte tüm bisiklet severler olarak bir araya geldik. Amacımız Yeşilay haftasını ön plana çıkarmak. Bu etkinliğimiz her yıl gerçekleştirilecek. Bisiklet turumuz Zonguldak Valiliği binası önünde başlayıp Kozlu Belediye binası önünde kadar devam edecek tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi