Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın 38'inci Olağan Genel Kurul Toplantısının ve seçiminin iptali için Zonguldak İdare Mahkemesi'nin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı Ankara Bölge İdare Mahkemesinin vermiş olduğu itirazın reddi kararı kesinleşmiş olmasına rağmen; Şoförler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar'ın ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun'un; yürütmeyi durdurma kararı odaya tebliğ olmasına rağmen kanun gereğini 30 gün içinde kararı yerine getirmedi.

Bu sebeple Bahar ve Coşkun görevi kötüye kullandıkları ve idareyi tazminat yükümlülüğü altına soktukları öğrenildi.

Şoförler Odası'nın eski Başkanı Alaattin Toros, Genel Kurulun ve seçimin, genel kurulun divan teşekkülünün usule aykırı olduğu, toplantıda bulunmayan kişiler yerine başka kişiler tarafından imzalar atıldığı ve başka nedenlerden dolayı kongrenin iptali için Zonguldak İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Zonguldak İdare Mahkemesi, yaptığı inceleme ve soruşturmalar sonucu kongre ve seçimin iptaline ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Karar odaya tebliğ edilmiş olmasına rağmen 30 gün içinde kayyum atanması gerekirken kayyum atanması gerçekleşmedi. Kayyum atamasının ise Şoförler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar ya da Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun tarafından yapılması gerekiyordu. Yaklaşık 2 ay olmasına rağmen odaya kayyum ataması yapılmadı. Zonguldak İdare Mahkemesi, kongrenin iptali kararı çıkartırsa, yeniden kongre tarihi alınması için kayyumun olması gerekiyor. Bahar ve Coşkun'un verilen sürede kayyum atamamakla görevi kötüye kullanmak iddia ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi