Kdz. Ereğli ilçe Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çilek Halk Otobüsleri yeni yönetimini ziyaret etti. Kapıda çiçeklerle karşılanan Başkan Posbıyık için bilgisayarda hazırlanan jest dikkati çekti. Başkan Posbıyık resminin altında &[#]8216;Sayın Başkanımız Kooperatifimize Hoş Geldiniz&[#]8217; yazısına memnuniyetini dile getiren Posbıyık, Kooperatif Başkanı Murat Akyüz&[#]8217; e ve yönetimine başarılar diledi. Murat Akyüz ise Ereğli&[#]8217;de toplu taşımacılığın daha iyi noktalara gelmesi için çalışacaklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Başkan Posbıyık, Kooperatif tarafından ayın şoförü Mehmet Ali Şimşek&[#]8217;e hediyesini verdi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık daha sonra şoförlere hitaben yaptığı konuşmasında uyarılarda bulundu. Ekonomik kriz nedeniyle araç sahiplerini sıkmadığını fakat bundan sonra ruhsatlarını almayan Halk Otobüs sahiplerine kanunun gerektirdiği işlemleri yapacaklarını anlatan Posbıyık konuşmasında &[#]8220;Bize sormadan ve haber vermeden Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifini kurmuşsunuz. Kurulan bu kooperatiften ayrılanlar olmuş. Bunlar olacak. Olağan şeyler. Bizim için önemli olan tüzel kişilik lazım. Bu şirket olur kooperatif olur. Burada rotasyonları takip edecek birileri olacak. Burada ruhsatsız olarak çalışan birçok aracın olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de sizi son bir kez uyarmak amacıyla buraya geldim. Cuma gününe kadar herkes ruhsatlarını alacak. Bugünden sonra &[#]8216;canım yandı&[#]8217; diyene hiç acımam. Yasa ve hukuk neyi gerektiyorsa onu yapacağız. Herkes ruhsatlarını alacak. Bu arada kooperatife girmeyenler var. Bu kooperatife girmeyenlerin de akıl hocaları var. Bizim kafamızın çalışmadığını zannediyorlar. Ancak bundan sonra hukuk yönünden yapılan işlemlerde arabası mı elden gider farklı bir şekilde mi bu işlem yapılır bilemem. Ama kesinlikle bana gelip &[#]8216;Başkanım ben bilmiyordum&[#]8217; ve buna benzer bahaneler üretmeyecekler. Ben bu konuda sizleri son kez uyarıyorum&[#]8221; dedi.
Bir sürücünün &[#]8220;Ereğli Ömerli hattına da aynı uygulama yapılacak mı?&[#]8221; sorusu üzerine kızan Halil Posbıyık, &[#]8220;Konumuz bu değil, çok merak ediyorsan belediye gelirsin, ben sana gerekli açıklamayı yaparım&[#]8221; dedi. Posbıyık, soruyu soran kooperatif üyesine verdiği cevaba şöyle devam etti:
&[#]8220; Burada ortalığımı karıştırmak istiyorsun. Bana pas mı atıyorsun? Buna hiç gerek yok. Sorduğun sorunun cevabının yeri burası değil. Sorunun varsa gelirsin Belediyeye orada gerekli cevabı alırsın. Burada bizim konuştuğumuz konuyu dinlemiyorsun herhalde. Biz şu anda Çilek Halk otobüsleri Kooperatifinde ki araçlardan bahsediyoruz. Ancak Belediye ile sürekli mahkemelik olanların da cevabını en kısa sürede vereceğiz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi