Avrupa Birliği&[#]8217;nin &[#]8216;Comenius&[#]8217; projesi kapsamında Almanya&[#]8217;nın Diusburg kenti ile Zonguldak arasında ortaklık oluşturulmuştu. Ortak proje çerçevesinde Zonguldak ile Diusburg kenti arasında bilişim teknolojilerinin eğitim faaliyetlerinde etkin kullanılması amacıyla Almanya&[#]8217;dan ikisi Türk altı kişilik heyet Zonguldak&[#]8217;a geldi.
Heyet, Zonguldak ziyareti kapsamında Milli Eğitim İl Müdürü Harun Girgin&[#]8217;i makamında ziyaret etti. Aynı zamanda Zonguldak&[#]8217;ı da gezen heyet, okullarda incelemelerde bulunup rapor düzenleyecek. Heyet, Zonguldak&[#]8217;taki okullarda yapılan uygulamaları Almanya&[#]8217;daki okullarda uygulayacak. Proje kapsamında Zonguldak&[#]8217;tan sekiz kişilik ekibin Almanya&[#]8217;ya gideceğini ifade eden Girgin, şöyle dedi:
&[#]8220;Sizi burada görmekten mutlu olduk. Arkadaşlarımız daha önceden gelip meslek okullarımızı ziyaret etmişti. Okullarımızı gezdik. Arkadaşlarımız da Almanya&[#]8217;yı ziyaret etmişti. Onlar da orada memnun kaldı. Üzerimize düşen görev ne varsa elimizden geleni yapmaktan mutluluk duyacağız. Sahilimizde tabiat güzelliklerimiz var, Zonguldak&[#]8217;ta yeşilin her tonu mevcut. Eğitimle ilgili görüş alışverişi yapmak önemli, Bu iki yıllık bir proje mesleki eğitimi geliştirmeyle ilgili. Avrupa&[#]8217;nın Diusburg Şehri ile bu projeyi ortaklaşa yaptık. Buradaki meslek okullarıyla ilgili zaten biz kardeş okul projemizi başlatmıştık. Daha önceden 2007&[#]8216;de onlarda proje yaptılar, ilimizde mesleki eğitim öğretimde incelemelerde bulunacaklar. Diusburg&[#]8217;da meslek okullarında görev yapan altı kişilik heyet Zonguldak&[#]8217;a geldi. Bu heyetimizin içerisinde Almanya&[#]8217;da görev yapan iki Türk öğretmenimiz de var. İlimizdeki meslek okullarını ve okullardaki eğitim ve öğretimle ilgili çalışma yapıp, raporlar tutacaklar. Onlarda kendi okullarında sunumlarını yapacaklar. Daha sonra buradan 8 kişilik bir grup Almanya&[#]8217;ya gidecek. Biz bu projeleri yaparken yanımıza sosyal ortak alıyoruz. Bu sosyal ortaklardan mesleki eğitim merkezlerimiz var. Onların yaptığı çalışmalar doğrultusunda Mayıs ayının dördünde belediye başkanımız, meslek odaları, başkanımız, Milli Eğitim Müdürlüğü&[#]8217;nden arkadaşlarımız ile birlikte Diusburg&[#]8217;a üst düzeyde ziyaret etmek amacıyla gideceğiz. 5 günlük bir ziyaret olacak, daha sonra Haziran ayı başında da Diusburg belediye başkanı ve projede yer alan meslek lisesi ve milli eğitim müdürleri bizleri ziyaret edecek. 2 yıllık süreç içerisinde biz onlardan mesleki eğitim çalışmaların alıp ilimize alarak katkıda bulunacağız. Onlarda bizde gördüklerini kendi illerinde kendi okullarında uygulayacaklar. Almanya mesleki eğitim açısından en önde olan bir ülkedir. Hedefimiz çalışmalarımızı o şekilde yüzde 60-70&[#]8217;lere çıkarmaktır. Bu projelerimiz onun içindir.&[#]8221;
Ziyarette Alman heyeti Müdür Harun Girgin&[#]8217;e çeşitli hediyeler verirken, Girgin de heyete çeşitli hediyeler verdi. Ziyarette Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Tabuktekin de hazır bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi