Türk Polis Teşkilatının 165. Kuruluş Yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Cumartesi günü Cumhuriyet Alanı&8217;nda kutlanan Türk Polis Teşkilatının 165. Kuruluş Yıldönümü büyük coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı&8217;nın okunmasının ardından konuşma yapan Vali Küçük, vatandaşların poliste devletin şefkatini görmek istediğini, polisin hukuk devletinin polisi olması gerektiğini söyledi.




Polislerin gösterileri alkış aldı


Kutlamaya başta Bartın Valisi İsa Küçük olmak üzere, Ak Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan, Adalet Komisyonu Başkanı Yalçın Çebiş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vahdet Yıldırım, baro Başkanı Avukat Şeref Yıldız, emniyet görevlileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, polis aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin sonunda motosikletli polislerin Türk Bayrağı açarak yaptığı gösteri ve polis çocuklarının tören geçişi ilgiyle izlendi. Protokol üyeleri, polisler ve vatandaşlar katılanlar motosikletli polisleri ve minikleri alkış yağmuruna tuttu.




Hukuk devleti ilkeleri ön plandadır


Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, &8220;Bugün; Türk milletinin güvenini ve sevgisini kazanmış, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Atatürk ilkelerinin ve laik cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 165. Kuruluş Yıldönümünü Bartınlılarla birlikte coşku içerisinde kutlamanın onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Türk polisi; başta anayasamız olmak üzere yasalardan aldığı güçle ve halkımızın her türlü destek ve güveni ile ülkemizin asayiş ve huzurunu sağlamada kararlıdır&8221; dedi.


Şehit verdik, ödün vermedik


Müdür Gümüş &8220;Teşkilatımız bu amaç için binlerce şehitler ve gaziler vermiştir. Ancak hiç bir zaman vatana, devlete ve halkımıza hizmet etmek hedefinden ödün vermemiştir. Bizim görev anlayışımızda her zaman insan haklarına saygı, kişi özgürlüğü, hukuk devleti ilkesi ve kanun hâkimiyeti ilkeleri ön plandadır. 165. yıllık şerefli bir geçmişe sahip Türk Polisi günümüzde çağdaş teknolojiyle suç ve suçluyla mücadele yöntemlerini kullanmakta, delilden sanığa ulaşma yöntemini bir ilke olarak kabul etmektedir&8221; dedi.




Mobese kısa sürede hayata geçirilecek


Emniyet Müdürü Gümüş, &8220;Saygıdeğer Bartınlılar; sizlerin can ve mal güvenliğinizi sağlamak için sizin polisiniz 24 saat yoğun gayret sarf etmektedir. Teşkilatımız var olan imkânlarla en iyisini yapmaya çalışmaktadır. Yeterli olduğunu söylemek mümkün olmaz. Halkımız en güzeline en iyisine layık olduğuna göre hedefimiz her gün daha da mükemmeli bulmaktır. Bartın polisi olarak Bartın kent güvenlik yönetim sisteminin (Mobese) yapılması için hazırlamış olduğumuz projeler tamamlanmış olup, önümüzdeki kısa sürede hayata geçirilecektir&8221; diye konuştu.


Daha etkin mücadele imkanı sağlayacak


Müdür Gümüş &8220;Bu proje ile trafik hareketlerini, asayiş ve güvenlik durumunu takip edebilecek, suçlarla ve suçlularla daha etkin mücadele imkânına kavuşacağız. Mobese&8217;nin kurulmasında değerli desteklerini esirgemeyen Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Oğuz Kağan Köksal&8217;a ve Valimiz Sayın İsa Küçük&8217;e şükranlarımı sunarım. Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda değişik zaman ve yerlerde devriye hizmetleri yerine getirilmektedir. Polis teşkilatımızca okullar ve çevresinde koruyucu tedbirler almakta, özellikle gençlerin ve çocukların ilgi gösterdiği internet kafeler özel ekiplerce denetlenmektedir&8221; dedi.


Huzur için gece-gündüz çaba sarf ediyoruz


Müdür Gümüş, &8220;Gençlerimizin terör, fuhuş ve uyuşturucu bataklıklarına düşmemesi için pek çok konuda eğitim ve konferanslar verilmektedir. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği kurulmuştur. Burada görev yapan polislerimiz vatandaşlarımızı evinde, işyerinde ziyaret ederek, bilgilendirme, uyarma öneri ya da şikâyetlerini dinleyerek bize intikal ettirmektedir. Ayrıca; polis-vatandaş kaynaşmasına yönelik olarak ilköğretimdeki öğrencilerimize emniyet müdürlüğünü ve polisi tanıtıcı ziyaretler düzenlenmiştir. Başta ben olmak üzere en alt kademedeki personelime kadar tüm teşkilatımızın sizler için, huzur ve güvenliği sağlamak için gece gündüz çaba sarf ettiklerini biliyorsunuzdur&8221; şeklinde konuştu.




Güvenip destek vermeye devam edin


Emniyet Müdürü Burhan Gümüş &8220;Bize güvenip destek vermeye devam ediniz. Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 165. yıldönümünde; ülkemiz ve halkımız için özveriyle görev yapan tüm mesai arkadaşlarıma ve onlara vefa gösteren eş ve ailelerine teşekkür ediyorum. Vatanımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize ve emeklilerimize, ailelerine şükranlarımı ifade ediyorum. Bu güzel günümüzde yanımızda bulunmakla bizleri onurlandıran, bizlere daima destek veren başta Sayın Valimiz olmak üzere saygıdeğer protokole, tüm davetlilere ve kıymetli Bartınlılara şahsım ve teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı sunarım&8221; ifadesini kullandı.




Zor ve kutsal bir meslek


Emniyet Müdürü Burhan Gümüş&8217;ün ardından konuşan AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, &8220;Köklü ve 165 yıllık bir teşkilatın yıldönümünü kutlamak için bir aradayız. Bugünün tüm Polis teşkilatımıza, ailelerine, emekli polis memurlarına ve tüm güvenlik güçlerine hayırlı olmasını diliyorum&8221; dedi. Polisliğin zor ama aynı zamanda kutsal bir meslek olduğunu belirten Tunç, &8220;Küçücük çocuklara &8216;büyüyünce ne olacaksın?&8217; diye sorduğumuz zaman, yüzde 80&8217;i polis olacağını söyler. Polislik kutsal bir meslek&8221; diye konuştu.




Polisimiz için ne yapsak azdır


Milletvekili Tunç &8220;Halkımızın, insanımızın güvenliği ve özgürlüğü için çalışan bu teşkilatımız özellikle son yıllarda gerçekleştirilen değişim ve dönüşüm çalışmalarıyla hukuk devleti ilkelerine, hukukun üstünlüğü ilkelerine, insan haklarına saygı çerçevesinde görevlerini yapmaya çalışmaktadırlar. Bu görevlerini yaparken vatandaşımız için canlarını siper etmektedirler. Bize düşen de onlar bu görevlerini yaparken, halk olarak onlara daima yardımcı olmamız, yanlarında olmamız gerekiyor. Onlar için ne yapsak azdır&8221; şeklinde konuştu.




Milletin gönlünde hak ettiği yerde


Konuşmasına Türk Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıldönümünü kutlayarak başlayan Vali İsa Küçük de,&8220;Kuruluşundan bugüne kadar geçen 165 yılda teşkilatın gelişip güçlenerek Türk milletinin gönlünde hak ettiği yeri almasında ve bu günde yücelmesi için çalışan çok değerli mensuplarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. İnsanlığın toplu olarak yaşadığı her yerde, toplum hayatını düzenleyen kurallar ve bu kuralların uygulayıcıları olmuştur&8221; dedi.




Polisin toplum hayatında etkisi artmaktadır


Vali Küçük &8220;Her zaman kuralların uygulayıcıları ve varlığı, doğruluğu, hareketlerinin yerindeliği tartışılmıştır. Bu tartışmalarda toplumlar, hukuk düzeninin sağlanması konusunda mutabakata varmıştır. Günümüzde hayatın karmaşıklığı ve hızına paralel olarak polisin de toplum hayatında etkisi giderek artmaktadır. Ancak bu etki hukuk devletlerinde kaba kuvvet, korku ve silah gücü olarak değil, devletin şeffaf ve sevgi yüzü, hukuka bağlılık ve hukukun üstünlüğüne olan inancın pekiştirilmesi olarak ortaya çıkmaktadır&8221; dedi.




Rahatsız eden değil rahat ettiren polis olun


Konuşmasının devamında Bartın Emniyet Müdürlüğü mensuplarına seslenen Vali Küçük, &8220;Vatandaşlarımızın sizden beklediği, ihtiyaç duyduğu anda devletimizin şefkatini, adaletini, hoşgörüsünü ve tarafsızlığını görmesi ve sizin şahsınızla hissetmesidir. Bunu asla esirgemeyiniz. Muhatap olduğunuz ya da müdahale ettiğiniz olay ve kişi kim ve ne olursa olsun, karşınızdaki kişinin bir insan olduğunu ve insan olarak onu önemseyip, ona değer verdiğinizi hissettiriniz. İnsana her zaman yüce bir değer olarak saygı duyunuz. Cezacı, ceberrut devletin değil, hukuk devletinin polisi olunuz. Vatandaşı rahatsız eden değil, rahat ettiren polis olunuz. Olayların ve kişilerin değil, hukukun emrinde polis olunuz&8221; diye konuştu.




El ele olmayı diliyoruz


Konuşmasında Bartın halkına da seslenen Vali Küçük, &8220;Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de uygulamaya konulmuş bulunan Toplum Destekli Polislik uygulaması, sizlerin de desteğiyle giderek daha etkin bir biçimde hayata geçirilmekte ve başarıyla uygulanmaktadır. Emniyet güçlerimiz, başarıların altında sizlerin onlara verdiğiniz, vereceğiniz desteğin ve gerektiğinde göstereceğiniz işbirliğinin olduğunun bilincindedir. Bizim tüm güvenlik güçlerimizle birlikte Bartın&8217;daki varlık sebebimiz, her vatandaşın il sınırları içinde korkusuzca huzur içinde yaşamasını sağlamaktır. Bunun için yapılan çalışmalarda her zaman desteklerinizi bekliyoruz. El ele, gönül gönüle olmayı diliyoruz&8221; ifadesini kullandı.




Ödül alan öğrenciler


Törende, Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve polis koşusu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Ödül alan öğrencilerin isimleri şöyle; Resim birincisi Hendekyanı ilköğretim okulu 8/C sınıfı öğrencisi Elif Ecem Pala, ikinci İstiklal ilköğretim okulu 7/A sınıfı öğrencisi Çağla Kılıç, üçüncü İMKB ilköğretim okulu 8/B sınıfı öğrencisi Melek Duran. Şiir yarışması birincisi Gürgenpınarı ilköğretim okulu 8/B sınıfı öğrencisi Merve çakmak, ikinci Hendekyanı ilköğretim okulu 6/B sınıfı öğrencisi Deniz Aydemir, üçüncü Kıranpazarı ilköğretim okulu 8/B sınıfı öğrencisi Neslihan Susam. Kompozisyon yarışması birincisi İMKB ilköğretim okulu 8/D sınıfı öğrencisi Büşra Betül Metin, ikinci Kızılelma ilköğretim okulu 8/A sınıfı öğrencisi Berna Ünal, üçüncü İnönü ilköğretim okulu 6/A sınıfı öğrencisi Zeynep Cezayirli.

Editör: Pusula Gazetesi