Amasra yolundaki tehlikeli noktalar arasında bulunan Gömü köyü üstündeki virajda meydana gelen kazalara bir yenisi daha eklendi. Fahri Trafik Müfettişi Faruk Papila´nın 1077 imza ile yaptığı başvuruda ıslah edilmesi istenen yerlerden biri olan virajda 7 Nisan´da yaşanan kazadan sonra bir kaza daha olması önlem alınmasının ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha gösterdi. 7 Nisan´da bir aracın devrilmesi sonucu iki kişinin yaralanması ile sonuçlanan kaza sonrası 10 Nisan günü yaşanan kazada da bir araç tarlaya uçtu.


Önlem alınması gerekiyor


Önceki yıllarda meydana gelen ölümlü kazalar nedeniyle katil viraj olarak bilinen mevkide önlem alınması gerektiğini bir kez daha yineleyen Fahri Trafik Müfettişi Faruk Papila, "Amasra-Bartın eski yolunda, Gömü köyü üstündeki yolda bulunan ´Katil virajdan´ yine bir araç uçtu. 6 Nisan 2010 tarihinde saat 19.00 civarında olan kazada, iki kişi yaralandı. 2009 yılının Ağustos ve Eylül aylarında, ´Katil virajdan´ 4 araç uçmuştu" dedi.


Çok sayıda ölümlü kaza oldu


Papila "Amasra-Bartın antik yolunun, Gömü köyü üstünde bulunan katil virajdan 10 Nisan tarihinde saat 12.00 civarında bir araç daha uçtu. 7 Nisan tarihinde de bir araç uçmuştu. Dikkatinizi çekerim; Üç gün içersinde iki araç uçuyor. Geçen yıl yaz sonunda; iki ay içinde, dört araç uçmuştu. Bu viraj birçok kez ölümlü kazalara sebep oldu. Katil virajdan bundan sonra kaç tane araç uçuracak? Burası kaç tane insanı öldürecek? Kaç tane insanı yaralayacak? Kaç tane insanı sakat bırakacak?" diye konuştu.


Bunlar yapılırsa sorun çözülür


Katil virajı yok etmenin zor olmadığını belirten Papila, "Karayollarının viraj keskinliğini yok etmesi, uçuruma doğru olan yol eğimini düzeltmesi ve yol kenarına korkuluk yapması ile sorun çözülecek. Dağ yamacı, devlete ait! Yol devlete ait! Sorunun çözülmesi için çok büyük kazalar mı olması gerekiyor? Yol ıslah çalışmaları neden başlamıyor? Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Amasra´ya geldiğinde, yolumuzu beğenmemiş ve burayı ıslah edin talimatı vermişti. Başbakanımızın talimatı ne zaman yerine getirilecek?" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi