Zonguldaklı Dünya Şampiyonu Boksör Fırat Arslan İstanbul'da gerçekleştirilen GBU Dünya Şampiyonası müsabakasında Arjantinli boksör Ricardo Marcelo Ramallo'u nakavat ederek kariyerinde 7'nci kez dünya şampiyonu oldu. Arjantinli rakibi karşısında aldığı bu başarılı sonucun ardından kendisine ait altın kemeri koruyan Zonguldaklı boktör Fırat Arslan, bu gururu Zonguldak ve Alaplı'ya da yaşatmış oldu.

FIRAT MAÇA ÇOK HIZLI BAŞLADI

Arjantinli boksör Ricardo Marcelo Ramallo karşılaşmaya Güney Amerika ve Arjantin şampiyonu olarak çıktı. Birinci ve ikinci rauntlarında atak bir dövüş sergileyen Ricardo Marcelo Ramallo, üçüncü rauntta Fırat Arslan'ın etkili ve sert yumrukları ile üst üste iki kez yere düştü. Sert yumrukların ve ağır darbelerin etkisiyle yerde kalan Arjantinli boksör Ricardo Marcelo Ramallo karşılaşmaya devam edemedi. Zonguldak'ın gururu Fırat Arslan, ise bu galibiyetle 7'nci kez dünya şampiyon olmanın haklı gururunu yaşadı.

FIRAT ARSLAN: "ÇOK ÇALIŞTIK, BAŞARDIK"

Zonguldaklı Dünya Şampiyonu Boksör Fırt Arslan maçın ardından yaptığı açıklamasında "Tüm ekibimle birlikte gece gündüz çalıştık, disiplini elden bırakmadık. Tabi bir de Türkiye'de kendi seyircimin önünde mücadele vermek benim için ayrı bir motivasyon kaynağıydı. Onlara güzel bir zafer, muhteşem bir gece yaşatmak istedik. Bayrağımızı zirveye çekerek onları gururlandırmak istedik ve çok şükür bunu da başardık. Rakibimi de kutluyorum, güzel bir mücadele verdi ancak ringe çıkan iki kişiden birisi kazanacak o da ben olduğum için çok mutluyum. Bana güvenenleri mahçup etmediğim için de gururluyum" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi