Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez ilçe yönetimi Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ni (KGD) ziyaret etti. Filyos Projesiyle ilgili araştırma yaptıklarını ve 2009&[#]8217;a kadar bu proje hayata geçirilmezse yerlerin paralı olarak tahsil edileceğini söyleyen Başkan Özübek, &[#]8220;Bırakın siyasi olarak değil, Zonguldak için bir şeyler yapalım. El birliğiyle, gerekirse miting yapalım, komisyon kuralım. Yarın vereceğimiz bir mesaj olsun. Bu yıl sonuna kadar milletvekillerini toplayalım miting yapalım&[#]8217;&[#]8217; dedi.
Basın camiasından destek bekleyen Başkan Özübek, &[#]8220;Siz gazeteci arkadaşlarımızda bize destek verin. Ortak bir akıl ve komisyon kurarak gündeme getirelim. Yoksa bu iş olmayacak ve TTK bile kurtaramayacak. Bütün herkes işini gücünü bırakıp, seçimleri bırakıp bu işe adapte olmamız lazım. Yüksek sesle sesimizi duyuralım, Zonguldak&[#]8217;ı bu proje için sokağa dökelim. Zonguldak&[#]8217;ta arkaya baktığımızda ilerleyemiyoruz. 12. aya kadar filyos projesi için bir şeyler yapmazsak 5184 sayılı kanuna göre sene sonuna kadar imzalanmazsa parayla tahsis edilecek. Bu iş Meclis Başkanımız Sayın Köksal Toptan ve 5 Milletvekillerimizin aracılığıyla olmalı. Belediye Başkanı seçimlerini düşünmüyorum. Seçimleri alamasak da bizim için önemli olan Filyos Projesidir&[#]8221; dedi.
Ayrıca Zonguldakspor için katkıda bulunulmasını isteyen Başkan İlker Özübek şöyle devam etti: &[#]8220;Biz zamanında Zonguldakspor için elimizden gelen her şeyi yaptık. Fakat bizim önümüze geçenler ve bizi frenleyenler oldu ve Zonguldakspor küme düştü&[#]8217;&[#]8217; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi