İl Genel Meclisi Nisan ayı dördüncü oturumu yapıldı. Ali Kartal Başkanlığı&8217;ndaki meclis, dün yapılan toplantıda ele aldığı 4 maddeyi de karara bağlarken 19 maddeden oluşan Nisan ayı gündemine iki madde daha ekledi. Daha önce eklenen üç madde ile birlikte Nisan gündemi 24 maddeye çıkmış oldu.


2 madde daha eklendi


Daha önce 19 olan Nisan ayı gündem maddelerine geçtiğimiz gün yapılan üçüncü oturumda 3 madde ekleyen meclis, dün yapılan Nisan ayı dördüncü oturumunda 2 maddeyi daha gündeme ilave etti. Valilik Özel Kalem Müdürlüğü&8217;nün verdiği önergeye göre, eski Vali Konağı&8217;nın anaokuluna dönüştürülmesi ile ilgili konu Nisan ayı gündemine 23. madde olarak eklenirken, İl Özel İdare&8217;de çalışan sürekli işçilerin fazla mesaileri ile ilgili konu da gündemin 24. maddesi olarak ilave edildi.


6 madde yer değiştirildi


Nisan ayı gündemine sonradan yapılan ilavelerle 5 tane daha gündem maddesinin eklenmesinin ardından Meclis Başkanı Ali Kartal&8217;ın önerisiyle 6 gündem maddesinin de yerleri değiştirildi. Gündemin 15. maddesinde bulunan şartlı bağışın kabulü ile ilgili komisyon raporu ile gündemin 24. maddesinde yer alan İl Özel İdare&8217;de çalışan sürekli işçilerin fazla mesaileri ile ilgili konu ve gündemin 16. maddesinde olan ek çalışma programı ile ilgili komisyon raporu yer değiştirdi. Gündemin 23. maddesinde bulunan eski Vali Konağı&8217;nın anaokuluna dönüştürülmesi ile ilgili konu ve gündemin 17. maddesinde yer alan Tesis ücret tarifeleri ile ilgili komisyon raporu ile 2010 yılı Köydes projesinin protokolünün yapılması maddeleri de aynı şekilde Meclis Başkanı Ali Kartal&8217;ın önerisiyle yer değiştirdi.


Hayırsever, anaokuluna adının konulmasını istedi


Yapılan değişikliğin ardından gündemin 15. maddesinde bulunan İl Özel İdare&8217;de çalışan sürekli işçilerin fazla mesaileri ile ilgili konusu maddesi incelenmek üzere Plan ve Bütçe ile İnsan Kaynakları ve Arge komisyonlarına havale edildi. Gündemin 16. maddesinde yer alan, eski Vali Konağı&8217;nın anaokuluna dönüştürülmesi konusuna ele alındı. Adının &8216;Bartın İl Özel İdaresi ve Vilayetler Müdürlüğü Anaokulu&8217; olmasına karar verilen eski Vali Konağı&8217;nın yapımı için 150 bin lira bağışta bulunan hayırsever vatandaş Ahmet Özdede&8217;nin, anaokulunun adının &8216;Bartın İl Özel İdaresi ve Ahmet Aydede Anaokulu&8217; olarak değiştirilmesi maddesi incelenmek üzere Plan ve Bütçe ile İçişleri Komisyonlarına gönderildi.


Köydes protokolü komisyonlarda


Meclis daha sonra gündemin 17. maddesi olarak değiştirilen, 2010 yılı Köydes projesinin protokolünün yapılması ile ilgili maddeyi görüştü. Köydes projesinde İl Özel İdaresi araç, gereç ve ekipmanlarının kullanılması için protokol yapılması maddesi de Plan ve Bütçe ile İçişleri komisyonlarına havale edildi. Gündemin 18. maddesinde yer alan, duble yol yapımı konusuna göre, 2008 yılı yatırım programına alınan ve tamamlanan, ancak ödeneği yapılamayan Bartın-Safranbolu duble yol yapımı ile ilgili bundan sonra hangi yol ve yöntemlerin izleneceği maddesi de incelenmek üzere Plan ve Bütçe ile İçişleri komisyonlarına havale edildi. Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzun ve Birim Amirleri de katıldı. İl Genel Meclisi beşinci oturumu bugün saat: 11: 00&8217;de yapılacak.

Editör: Pusula Gazetesi