Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 165&8217;nci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde dün İl Emniyet Müdürlüğü&8217;nde &8216;Kızılay Kan Bağışı&8217; kampanyası düzenlendi. Yaklaşık 100 kişinin kan bağışında bulunduğu kampanya bir gün sürdü. İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş ve Kızılay Dernek Başkanı İsmail Çakır&8217;ın da hazır bulunduğu kampanyada aralarında Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alaattin Akbaş´ın da bulunduğu rütbeli polisler de kan bağışı yaptı. Kampanyaya teşkilat mensuplarının yanı sıra vatandaşlar da katıldı.


Umarım ihtiyaç duyulmaz


Kampanyanın açılışında konuşan Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, kanın önemine değindi. Müdür Gümüş, &8220;Teşkilat olarak Kızılay&8217;a bir katkımız, yararımız olursa mutlu olacağız. Sadece polislerden değil, polisimiz dışında kan veren vatandaşlarımız da var. Tek dileğim inşallah bu kanlar elde kalır, kimseye ihtiyaç olmaz ve kullanılmaz. Tek temennimiz dileğimiz bu. Yine Cumartesi günü program çerçevesinde törenimiz var. Bu törene bütün Bartınlı kardeşlerimizi de bekliyoruz&8221; dedi.


Çakır teşekkür etti


İl Emniyet Müdürü Gümüş&8217;ün ardından konuşan Kızılay Derneği Bartın Şube Başkanı İsmail Çakır, çok faydalı bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, polislerin ve kampanyaya katılan vatandaşların verdikleri kanlarla hayat kurtaracaklarını söyledi. Çakır &8220;Kızılay&8217;ın kan kampanyasında Sayın Emniyet Müdürümüzün bize gösterdiği yakınlıktan ve bu programı düzenlemesinden dolayı müteşekkiriz&8221; dedi.


Kan hayattır


Dernek Başkanı İsmail Çakır &8220;Elbette ki kan hayattır ve emniyet teşkilatının bize böyle bir yardımda bulunması büyük bir şey. İnşallah yakın zamanda da Bartın&8217;da kan merkezini kurmak suretiyle de vatandaşlarımıza daha çok yardımcı olacağımıza inanıyoruz. Ben bu düzenlemeyi yaptığından dolayı Sayın Emniyet Müdürümüz Burhan Gümüş&8217;e de teşekkür ediyorum&8221; diye konuştu. Başkan Çakır, kampanyaya katılıp kan veren teşkilat mensupları ile vatandaşlara da teşekkür etti.


Tansiyona bakıldı


Zonguldak Kızılay Kan Merkezi görevlileri tarafından gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına katılanlara meyve suyu, meyveli soda ve bisküvi ikram edildi. Kan vermek isteyenlerin önce tansiyonları ölçüldü. Kampanyaya katılanlara her hangi bir hastalıkları olup olmadıkları da soruldu. Kampanya &8216;Kan ver, hayat kurtar&8217; sloganıyla Emniyet Müdürlüğü giriş katında yapıldı.

Editör: Pusula Gazetesi