Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen kahvaltıya; Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Serhat Dereli, Ali Karakaş, TSO Meclis Başkanı Ergün Ece, TSO Genel Sekreteri Alper Püren, Okul Müdürü İsmail Ertop ve okul aile birliği üyeleri de katıldı.

Okul Müdürü İsmail Ertop bu yıl 93 öğrenciyi mezun edeceklerini söyleyerek; "Bu öğrencilerimizi biraz rahatlatmak, stresten uzaklaştırmak amacı ile bir araya geldik. Öğrencilerimizden büyük bir beklenti içindeyiz. İlk defa Fen Lisesi mezunu vereceğimizden dolayı böyle bir kahvaltı düzenledik"dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş da Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi öğrencilerin özel ve ayrıcalıklı olduğunu belirterek; "Her mezuniyet yeni bir başlangıç demektir. Bu başlangıcı en güzel bir şekilde yapabilmeniz için buradayız. Bu başlangıcın kararını sizler vereceksiniz. Fedakarlık yapmanın kararını sizler vereceksiniz. Gelecek sizin, hayat sizin. Gelecekte yapacağınız mesleğin belirleneceği bir aşamadasınız. Onun için bizler istiyoruz ki sevdiğiniz bir mesleği yapın. Kim düzenli ve daha çok çalışıyorsa farkını gösterecek. Ben inanıyorum ki sizler bu farkı en iyi şekilde ortaya koyacaksınız"diye konuştu.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu ise öğrencilere hitaben şunları söyledi; " Bizden önceki yönetim kurulu üyelerine okulu ilçemize kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Anadolu Lisesi olarak açılan okul değişen zaman diliminde Fen Lisesine dönüştürüldü. Başarılı ve güzide öğrencilerimizin odamızın ismini taşıdığı okulu temsil etmenin gururunu yaşıyorum. Oda olarak başarılı olan öğrencilerimize burs veriyoruz.

İnşallah iyi bir üniversite kazanıp bambaşka bir hayata geçeceksiniz. Hepinize sınavlarda başarılar diliyorum".

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ülkemizdeki sınav sistemini eleştirdiği konuşmasında ; "Benim zamanımda ilçede lise olmadığı için İstanbul'a gitmek zorunda kaldım. Sizler bizim gibi okumak için gurbet kahrı çekmek zorunda değilsiniz. Bu bir şanstır. Böyle bir okulun öğrencileri başarılı olması gibi bir mecburiyet sunuluyor. Eğitim sistemimiz her zaman için eleştirilmeye muhtaç. Gelişmiş batı ülkelerindeki gibi değiliz, mevcut durumumuz bu. Bu sınavları her şey olarak görmeyin. Hayatta başarılı olmak demek, iyi karne, iyi diploma almak değil. Sizin moral ve motivasyonunuza katkı vermek için buradayız. Çalışalım, gayret edelim ama aradığımız şey hayattaki genel başarı olsun. Bu sınav sistemi istenilen bir şey değil. Ama koşullar böyle. Bu koşullarda kendinize eziyet etmeyin. Stres yaparsanız başarınıza engel olur diye düşünüyorum. İyi yetişmiş, dünya çapında başarılı, bilim insanları lazım bize. İş hayatında benim en çok özlediğim şey iyi yetişmiş insandır"diye konuştu.

Öğrencilere sınav önceki stres yapmamalarını tavsiye eden Kaymakam Keçeli; "Önünüzde iki ay var. Eğitimin üç aktörü var. Birincisi öğretmenleriniz ve eğitim ortamı, ikinci aktörünüz aileniz ve vakit geçirdiğiniz ortam. Başrol oyuncusu ise öğrencilerimiz. Diğer aktörlerimiz ne yaparsa yapsınlar, başrol oyuncusu rolünü iyi oynamazsa o ortamdan başarılı bir film ortaya çıkmaz. Hayatınızda bu kadar çalıştığız başka bir sene olmayacak. Bu sınav her şey değil. Bir yıl sonra aynı sınav girme hakkınız var. Ama bir yıl sonrasına güvenerek gevşeme yapmayın. Dişinizi sıkın. İki ay sonra bol bol gezin. Keyif yapın. Ama önümüzdeki iki ayı çok sıkı geçirin. Ayrıca istemediğiniz bir meslek için tercih yapmayın"diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi