İl Genel Meclisi&[#]8217;nin Nisan ayı dördüncü birleşimi İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi Başkanlığı&[#]8217;nda İl Genel Meclis Toplantı Salonu&[#]8217;nda yapıldı. Toplantı bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunmasının ardından başlayarak gündeme ilişkin konular tartışıldı. Devrek İlçesi Başlarkadı Köyü Çatalcam mevkiinde bulunan kaynak suyunun 10 yıllığına kiraya çıkartılıp-çıkartılmayacağı yönünde Sanayi ve Ticaret, Çevre ve Sağlık ile Tarım Komisyonları tarafından ortaklaşa olarak hazırlanan raporu görüşülerek, ilgili komisyonlara havalesi oybirliği ile kabul edildi. CHP&[#]8217;li Meclis Üyelerinin meclise sunmuş oldukları yazılı önergede, Çaycuma&[#]8217;nın Taşçılı, Kalafatlı, Kadıoğlu, Dereli, Yeşilyurt ve Güzelyurt köyleri&[#]8217;nde yazın meydana gelen çekirge istilasından dolayı tarım alanlarındaki ürünlerden verim alınamadığı alınamamaktadır ve çevre sağlığını da etkilemektedir. Konu ile ilgili araştırma yapılması ve etkin mücadele edilmesi hususunu İl Genel Meclisi&[#]8217;nin görüşlerine sunarız&[#]8221; denildi.
Önerge Ak Partili Meclis Üyelerinin desteğiyle de oybirliği ile gündeme alındı. Önerge hakkında söz alan CHP&[#]8217;li Meclis Üyesi Umut Başoğlu, bahsi geçen köylerde 2 yıl öncede çekirge istilası yaşandığını ve diğer köylere de sıçradığını belirterek, çekirge istilasına karşı önlem alınması gerektiğini söyledi.
Önerge, Ak Parti&[#]8217;li Meclis Üyesi Filiz Ünal Sarsık&[#]8217;ın teklifi üzerine oybirliğiyle Tarım Komisyonu&[#]8217;na havale edildi.

Editör: Pusula Gazetesi