İkinci kez Çaycuma Belediye Başkanı seçilip mazbatasını alan Bülent Kantarcı yapılan törenle başkanlık koltuğuna oturdu. İlk olarak Atatürk Anıtına çelenk koyan Bülent Kantarcıya, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, Karapınar önceki Belediye Başkanı Ahmet Aydın, 22-23'ncü dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Kalabalık bir grupla Belediye Bandosu eşliğinde Belediye binasına yürüyen Kantarcı'yı belediye personeli alkışlarla karşıladı.

"ÇAYCUMA KARDEŞÇE BİR SEÇİM YAŞADI"

CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Kantarcı ile geçtiğimiz 5 yılı güzel bir şekilde geçirdiklerini söyleyerek; "Bu dönemde takrar halımız hizmetin karşılığını vererek kendisini belediye başkanı seçti. O açısından hepinize teşekkür ediyorum. Çaycuma kardeşçe bir seçim yaşadı. Bu zaten ilçemizin geleneğinde vardır. 5 yılda Sayın Bülent Kantarcı meclis üyelerinin çok güzel hizmetler yapacağına inanıyor, başarılar diliyorum"diye konuştu.

"KANTARCI TEKRAR BAŞI DİK KARŞINIZA ÇIKTI"

22-23'ncü dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Kantarcı'nın örnek bir başkan olduğu söyleyerek; " 5 yıl önce yola çıktığımızı Bülent Kantarcı ile ikinci bir 5 yıllık dönem başlangıcında yeniden sizlerin huzurunda omuz omuza olmaktan mutluluk duyuyorum. Geride bıraktığımız 5 yılda çok güzel hizmetler kazandıran başkanımıza sahip çıkarak onu yeniden göreve getiren tüm Çaycumalıları yürekten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Tekrar yaptığı çalışmalarda başımız dik alnımızı açık bir şekilde huzurunuza çıkmamızı sağladı. Belediye kaynaklarını en iyi yönetip, sosyal demokrat hizmet odaklı belediyeciliği sadece bölgemizin değil ülkemizin en güzel örneklerini verdi"şeklinde konuştu.

"BÜLENT KANTARCI VADİNİN TEKNİK DİREKTÖRÜDÜR"

CHP İl Başkanı Hakkı Güney ise konuşmasında 2014 yılında seçimi kazanan Kantarcı ve diğer başkanların partiyi onurlandırdığını ifade ederek; "5 senelik dönemde başımızı öne eğdirmediler. Partim adına kendilerine minnettarım. Bülent Kantarcı vadinin teknik direktörüdür. Görev yapacağı arkadaşlarımızı çok büyük destek vererek yardımcı olacağını yürekten inanıyorum. Bahar Çaycuma'ya geldi. Yeni projeler Çaycuma'yı daha ileriye götürecektir. Allah yolunu açık etsin, ağına taş değdirmesin"şeklinde konuştu.

"ÇAYCUMA İNSANLARIN AKIN AKIN GELDİĞİ BİR YER OLACAK"

Tekrar belediye Başkanlığına seçilen Bülent Kantarcı yanına mahalle muhtarlarını ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini alarak teşekkür konuşması yaptı. Kantarcı; 'Yaşasın özgürlük, yaşasın demokrasi, yaşasın halkın iradesi... Demokrasiyi biz ilkokuldan itibaren öğrettiler. 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde biz demokraside ne kadar mesafe aldık? Bu gerçekten su götürür, tartışma götürür bir konu. Siz değerli Çaycumalılar demokrasinin en güzel örneğini geçmişte de bugünde gösterdiniz. Kırmadan dökmeden, sizleri idare ederek kadroyu başa getirmenin ve hesap vermenin yolu budur. Beş yılın hesabını verdik. Vermememiz gereken hesapları sordular, onları da verdik. Seçim ortamlarında istenemeyen konuşmalar olabiliyor. Vandalların ve ruh hastalarının haricinde geçmişte olan bütün konularla ilgili beyaz sayfa açmaya hazırım. Biz birbirimizin düşmanı değiliz. Dünyaya örnek olma yolunda ilerliyoruz. Bunu birlikte yapabiliriz. Bunları söylerken bana 'diktatör' diyorlar. Ben eski Kantarcı'yı kendimi rakip ilan ettim. Kibirli bir tarafı varsa da o tarafı bu dönem yontmuş olacağız. Dirayetli, kararlı, prensipli olmak, kurumsal bir yapı için hareket etmek, işbirliği, paylaşım benim ilkelerim. Sonuç almak başarmak bazı insanları rahatsız edebiliyor. Çaycuma halkı yalan söylemeyen bir Belediye Başkanını iş başına getirdi. Yalan söylemeden, en ağır operasyonu yaparak da halkın güvenini kazanmayı dünyaya gösterdi. Halkı kandırmadan, yalan söylemeden siyaset yapacaksınız. Muhalefet belediyesi olmak şikayet konusu olamaz. Bunu biz gösterdik. 5 yıl sonraki Çaycuma'yı ben kafamda tasarladım. Çaycuma akın akın insanların ziyaret edip, yerleşmek için sıraya girdiği bir yer olacak. Belediyenin kurumsal yapıya kavuşmasına katkılarından dolayı Başkan yardımcılarımıza, müdürlerimize, işçilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duaların ardından Bülent Kantarcı ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu. Kantarcı'ya eşi Belgin Kantarcı da eşlik etti.

Editör: Pusula Gazetesi