Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye seçimlerini kaybetme sebebi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sadece Merkez ilçe değil Kilimli ve Kozlu'da da partisine ihanet edenlerin olduğunu belirten Demirtaş "Bu tür kişilerin somut delilleriyle tespit edilmesi halinde derhal partiden atılması gerekir" dedi.

Demirtaş, Pusula'nın sorusunu şöyle yanıtladı;

"Sadece Zonguldak merkez için değil seçim kaybedilen her yerde bu şekilde davranan, hareket eden, CHP'nin aleyhine çalışan, adayın aleyhine çalışan her kim olursa olsun bu disiplin suçudur. Kesinlikle ihraç gerektiren bir durumdur. Bu tür kişilerin somut delilleriyle tespit edilmesi halinde derhal partiden atılması gerekir. Benzer bir durumu Kilimli'de de gördük, Kozlu'da da gördük. Bu kişiler küçük hesaplar yapan, kişisel hırslarına yenilmiş kişilerdir. 'Benim adamım varsa oy var, benim adamım yoksa oy yok' diyen CHP'nin kaybetmesi için uğraşan bu tür kişileri CHP çatısı altında yeri yoktur. Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinde onurlu, şerefli, parti ahlakı olan CHP'nin ilkelerine bugüne kadar bağlı olan kişiler olmalıdır. Bu kişiler tespit edilip derhal disipline sevk edilip ihraç edilmelidir."

Editör: Pusula Gazetesi