Bartın´da henüz altı aylık iken yüzü şişmeye başlayan Kozcağızlı Ebru Maden´in ender görülen nörofibromatozis hastalığına yakalandığı ve gerekli tedaviyi olabilmesi için İngiltere&8217;ye gitmesi gerektiği belirtildi. Maddi durumu iyi olmayan aile yüzü sürekli şişen kızlarını tedavi ettiremiyor. Bartın´da 3 çocuklu Maden ailesinin en büyük kızları olan İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Ebru Maden, "Derslerim çok iyi. İleride ana okulu öğretmeni olmak istiyorum. Arkadaşlarımdan utandığım zamanlar oluyor. Çekiniyorum. Toplumun içine rahat giremiyorum. Tedavi olup normal çocuklar gibi olmak istiyorum. İnsanların acıyan bakışlarından artık bıktık. Çok üzülüyorum. Tedavi olmak için ne olur bana yardım edin" dedi.


Ben okumak istiyorum
Altı yaşındayken yakalandığı nörofibromatozis hastalığıyla toplumdan iyice uzaklaşan 14 yaşındaki Ebru Maden, artık hastane kapılarında dolaşmak istemediğini ifade etti. Ankara Hacettepe Üniversitesi Plastik Cerrahi bölümü başta olmak üzere Türkiye´de bir çok hastaneye getirildiğini ifade eden Ebru, "Ben okumak istiyorum. Beni lütfen tedavi ettirin. Ben çocukları çok seviyorum ve büyüyünce onun için ana okulu öğretmeni olmak istiyorum. Bana yardım edin" diye konuştu. Türkiye´de yalnızca beş kişi de olduğu tahmin edilen nörofibromatozis hastalığının dünyada sadece İngiltere´de tedavisinin mümkün olduğu belirtildi. Dört bin kişide bir görülebilen nörofibromatozis hastalığına yakalanan Ebru´nun tedavi olabilmesi için ailesinin paraya ihtiyacı var.


Tedavi ettirecek gücümüz yok


Ekonomik durumu iyi olmayan Maden ailesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´den destek beklediğini bildirdi. Baba İhsan Maden, kızının tedavisini yaptıramadığını belirterek "Bir babanın kızının iyi olmasını istemesinden başka ne olabilir ki? Ben de sadece kızımın sağlığına kavuşmasını istiyorum. Allah bize böyle bir hastalık vererek, imtihan yapıyor. Biz de Allah´ın verdiğine boyun eğdik ve çaresini arıyoruz. Ancak tedavi ettirecek gücümüz yok. Kızımın tedavi olması için İngiltere´ye gitmesi gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül´den ve hayırseverlerden destek bekliyorum" şeklinde konuştu.


Tedavi olmasını istiyorum
Yıllardır gözü önünde hasta halde duran çocuğuna bakan acılı anne Hatice Maden´in tek isteği de kızının sağlığına kavuşabilmesi oldu. Çocuğunun tedavi olmasını istediğini kaydeden Hatice Maden, şunları söyledi: "Sağlığına kavuşmasını istiyorum. Çocuğum diğer arkadaşlarıyla iyi geçiniyor ama evden dışarı çıkaramıyoruz. Hayattan kopuyor. Çocuğumun tedavisi mümkün ama maddi sıkıntılar yüzünden tedavisini yaptıramıyoruz. Çocuğumun tedavisine yardım edecek birilerinin bize el atmasını bekliyorum."

Editör: Pusula Gazetesi