Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Varol Demirköse, ÇATES&[#]8217;in özelleştirilmesinin vatana ihanet olduğunu söyledi. ÇATES&[#]8217;in satılması ile sıranın TTK&[#]8217;ya geleceğini belirten Demirköse şöyle devam etti:


&[#]8220;ÇATES´in kurulmasında, elektrik enerjisi üretmenin yanı sıra, TTK nin piyasaya sürülmeyen mikst, şlam gibi yüksek küllü ara ürünlerin değerlendirilmesi amaçlandı.Neticede Çates, TTK için vazgeçilmez bir kurumdur.


ÇATES in herhangi bir şekilde gerek tamamı, gerekse grup olarak satılması asla telaffuz bile edilmemelidir. Biz "Rus kömürlerinin piyasamızda dolaşmasına tahammulümüz yok" derken şimdi de Çates in satılması durumunda Rus kömürleri piyasamızdan çıkmaz. ERDEMİR, SEKA ve bu gibi gibi fabrikaların satışları ve sonrası değerlendirilmeli sonuçları araştırılmalıdır. Zonguldak piyasasında siftah yapamadan kapanan dükkanlar varken, işsizlik çoğalırken, çalışanların iş garantisi tehlikeye düşmüşken sanayi kenti olan Zonguldak ta Çates ve TTK gibi kurumlar Devlet güvencesine alınmalı, korunmalı ve Zonguldak ekonomisinin canlanması için bu kurumlara işçi alınmalıdır.


Aldığını ve ürettiğini satamayan esnaf her an patlamaya hazır bir suç bombasıdır. İlimizde tefecilik, gasp gibi suçların artmasına bu ekonomik sorunlar ve işsizlik sebeptir. Devletimiz işe insan almak Devletimize ek maliyet getirir diye düşünürse bu düşünce yanlıştır. Çünkü aç, işsiz bir toplum sonuçta yasa dışı suçları ortaya çıkarır ve buda mecburen yeni cezaevleri yapılmasına sebep olur. Bu daha maliyetli ve toplum ve gelecek için tehlikelidir.


ERDEMİR ve SEKA dan sonra ÇATES in satılması ile sıranın TTK ya gelmesi muhtemeldir. İş işten geçmeden ÇATES in satılmasını isteyenler "Hayırlı evlat katarda yer, hayırsız evlat satarda yer" sözünü iyi anlamalıdır.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi