Özel İlk Sevdam Anaokulu Müdürü Memduha Ercan'ın öncülüğünde Gençlik ve Spor Zonguldak İl Müdürlüğü'nün bünyesinde açılan Curling Spor Salonu ziyaret edildi.

Ziyarette minik öğrenciler curling sporu ile tanışma ve uygulama fırsatı yakaladılar. Curling antrenörü Mustafa Demir, çocuklara yerinde ve doğru tekniklerle ilk eğitimi verdi.

Antrenör Demir, eğitim sonrası "Curling buz satrancı olarak da adlandırılmaktadır. Bu şekilde adlandırılmasının sebebi; strateji ve dikkat gerektiren bir spor olmasından kaynaklanmaktadır. Karışık düzeneklerden oluşması da bir diğer sebebidir. Oyuncular iyi düşünerek tek hamlede rakiplere karşı başarılı olabilecekleri gibi hız ve mantıklı düşünme oyununun temel şartıdır. Zihin açıcı ve bir o kadar da zevkli olan bu spor çocukların düşünce güçlerini ve motor becerilerini geliştirdiği için tüm çocuklarımıza öneririm" açıklamasını yaptı.

Okul Müdürü Ercan ise "Çocukların zihinlerinde curling sporu için doğru şema oluşturmuş oldu. Benim de bir eğitimci olarak çocukların bu tarz etkinlikleri, etkinliğin yapıldığı yerde uzmanların gözleminde yaparak ve yaşayarak yapması çocukların yaratıcılığını ve eğitim kurumlarının yani okulların çocukların dinamiklerinde nasıl bir etki yaptığını yakından gözlemledik" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi