Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, Habertürk'te Yerel Seçim 2019 programında Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu oldu. Zonguldak'ı Türkiye'ye anlatan Hamdi Ayan, "Ülke genelinden bakıldığında Zonguldak'ın ekonomisi iyi görünebilir. Ancak orada durum gerçekten çok kötü durumda. Her gün göç veren bir şehiriz. Biz şimdi burada oturur konulurken bile benim memleketimden valizini almış göç eden kardeşlerim var. İşte bizim öncelikli amacımız göçü durdurmak ve şehri terk eden hemşerilerimizi memleketlerine huzur içinde yaşayacakları şekilde geri getirmek. Onlara istihdam alanları sağlamak ve madenleri yeniden üretime açarak işçi almak" dedi.

"TTK'NIN DESTEKLENMESİ VE YENİ İSTİHDAMNALANLARI OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Hamdi Ayan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; "Şehrin en önemli istihdam alanı olan TTK konusuna değinen Ayan, ''Biz kendi taş kömürümüzü üretmek istiyoruz. Sadece buna bağımlı olarak kalmak istemiyoruz Zonguldak olarak. Bu bakımdan yatırımların gelmesini de istiyoruz. Daha önceden çok büyük firmalar Zonguldak'ı ziyaret etmişlerdir. Fakat Zonguldak'ın önü açılmamıştır. Yatırımcılar Zonguldak'a gelmiş sadece bir seyri sefer halinde Zonguldak'ı gezmiş ve geriye dönmüşlerdir. Biz TTK'nın desteklenmesini isterken aynı zamanda da yatırım alanlarının oluşmasını bekledik. İşte bu açığı da kapatabilmek için yerel yönetimlerinde güçlü bir şekilde inisiyatif alması yönünde projelerimizi hazırladık. Zonguldak'ımızın plakasına uyan 67 proje sloganı ile yola çıktık. Dolayısı ile hükümetten beklediğimiz veya bakanlıklardan beklediğimiz değil de artık yerel yönetimleri inisiyatifi alarak özellikle istihdamın azaltılması Zonguldak'ta farklı iş alanlarının yaratılması için projelerimizi hazırlamış durumdayız.''

ZONGULDAK NEDEN DIŞARIYA GÖÇ VERİYOR?

Proje yapmak gerekirse Zonguldak bundan 35 yıl öncesinde Türkiye ekonomisinde beşinci nüfusta yedinci vilayettik. Zonguldak'ı yönetmek istemememizdeki amaç bu kötü gidişe dur diyebilmek. Biz her gün kendi arkadaşlarımızı terminalden başka bir vilayete yolluyoruz. Zonguldak maden şehri olmasına rağmen Soma gibi Tekirdağ gibi maden olan yerlere göç ettiğini görüyoruz.'' Zonguldak'ta oy kullanacak olan seçmen sayısı 90 bin 20 civarındadır. Bunların sandığa yansıması 80 bin civarında olur. Genel manada bakıldığında 596 bin Zonguldak genelinde nüfusumuz var. Ben Zonguldak'a döndüğümde 4-5 saat sonra bu nüfus biraz daha azalmış olacaktır. Çünkü her gün göç devam edecektir.

SEÇİME KATILMA ORANI NASIL OLUR?

Yarış ciddi ve çok adaylı bir yarış olduğundan dolayı seçmenimiz sandığa geleceklerdir. Gelmelerini de çok arzu ediyorum. Seçime gelmemek cezalandırmak değildir. Gelmeleri ve iradelerini ortaya koymaları gerekir. BU bakımdan daralmış sıkışmış Zonguldak hürriyetinden vatandaşlarımız bu seçimlerden kurtulmak için sandığa geleceklerdir. Burada bana göre Türkiye'de oransal bakımdan bakıldığında Zonguldak'ta çok yüksek oy oranı katılma oranı bekliyoruz.

SEÇMEN NEYE GÖRE TERCİH YAPACAK?

Yüzde 9 ile yüzde 11 civarında kararsız olduğunu görüyoruz. Bu kararsızların son üç gün içinde adayların konuşmaları veya hangi adayla Zonguldak'ın kalkındırılabileceği noktasına gelindiğinde kararsızların daha da çok azalacağını düşünüyoruz."

SEÇMEN PARTİSİNE Mİ OY VERECEK?

Zonguldak'ta şuanda bir proje ve aday yarışına döndü. Burada isimler yarışacak. MHP dışında CHP seçmeninden daha çok oy aldığımızı görüyoruz. Ona yakın bir oranda da AK Parti seçmenlerinden bir teveccüh aldığımızı görüyoruz. Aynı zamanda da İYİ Partili arkadaşlarımızdan da üçte bir oranında oy alacağımızı tespit edebiliyoruz.''

Editör: Pusula Gazetesi