-ÖZEL İÇERİK-

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Devrek Belediye Başkan Adayı Sezai Bükrü, Devrek İlçesi'nde bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun kaldırılacağını açıkladı. Devrek İlçesi'nde 2. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı 2013 yılında kapatılmış ve alanın bir kısmına Açık Cezaevi taşınmıştı.

Cezaevinin olduğu alana; sürekli büyümeye elverişli olan Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) bir fakültesinin taşınması yönünde öneriler gelmişti. Zonguldak'ta bazı siyasiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri cezaevinin kaldırılarak yer arayışı içinde olan BEÜ' ye verilmesini talep etmişti.

TÜRKMEN: "HALK NE İSTERSE ORAYA ONU YAPARIZ"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Ceza ve Tevkifevler Genel Müdürü Şaban Yılmaz ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile görüştüğünü belirtti. Devrek halkının şikayetçi olduğunu belirten Türkmen " Bakan bey 'Biz Devrek halkının istemediği cezaevini burada tutamayız. Taşımak için uygun yer arıyoruz. Cezaevinden boşalan yere de ne yapacağımızla ilgili net bir bilgi yok. Üniversite isterse üniversiteye veririz. Karşılıklı görüşmeler sonucu netlik kazanır. Halk ne isterse oraya onu yaparız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi