Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, her seçmene ayrı ayrı mektup göndererek yeni döneme ilişkin görüşlerini paylaştı. Kantarcı, Cumhuriyet Halk Partili gençler tarafından herkese tek tek elden teslim mektupta, " Değerli hemşehrim, beş yıl sonra size yeniden merhaba diyorum. Hatırlarsanız, 30 Mart 2014 seçimleri öncesi göreve geldiğim takdirde, size çoğunuzun sakladığını düşündüğüm bir TAAHHÜTNAME göndermiştim. "Anayasa ve yasalara bağlılık içinde; Atatürk İlke ve devrimlerinin yol göstericiliğiyle; Demokrasi, temel insan hak ve özgürlükleri ve laik cumhuriyet ideallerine sahip çıkarak; Ulusal, toplumsal ve kamusal yararı her türlü yarardan üstün ve değerli görerek tüm gücümle çalışacağıma" şerefim üzerine söz vermiştim. Çaycuma halkı, yani sizler verdiğim söze inandınız ve beni Belediye Başkanı seçtiniz" dedi.

BAŞ DÖNDÜRÜCÜ BİR HIZLA ÇALIŞIP PROJE ÜZERİNE PROJE ÜRETTİK

Mektubuna, "Biz de, seçim ertesi vakit kaybetmeden canla başla yola koyulduk, Çaycuma'nın gecikmiş temel sorunlarına cesaretle neşter vurduk" diyerek sürdüren Kantarcı, "Beş yıl boyunca hiç durmadık; baş döndürücü bir hızla çalıştık, proje üzerine projeler ürettik. Hemen ilk yılda, 2014'te, doğalgazı en uçtaki evlerimize kadar götürerek havayı tertemiz yaptık. Yine, göreve gelir gelmez Genel İmar Planı Revizyonu ile Çaycuma'yı baştan aşağı ele aldık. Kişileri ve rantı değil, hepimizin ortak çıkarlarını gözettik. Geleceği düşünerek modern kent ilkelerine uygun olarak güzel memleketimizi yeni baştan tasarladık. Planların kesinleşmesinin ardından, mevcut Çaycuma'nın iki katı büyüklüğündeki alanda İmar Yasası'nın 18. maddesine göre imar uygulamasını gerçekleştirdik. Otuz yıldır çözülemeyen ve geleceğimizi tehdit eden bu büyük kentsel sorunu beş yıl içinde, hakka ve hukuka uygun olarak, hukuki süreçleri ile sonuçlandırdık ve tapularını dağıttık. Artık, binlerce ekonomik konut üretmenin önünde hiçbir engel kalmadığını size müjdeliyoruz. TOKİ evlerini ilk defa Çaycuma'ya getirirken, diğer taraftan Belediyemizin kendi eliyle de, Vadi Evleri, Sofhia Evleri gibi örnek konutları gerçekleştirmekte olduğunu da biliyorsunuz" şeklindeki ifadelere de yer verdi.

EMSALİ GÖRÜLMEMİŞ BÜYÜK İCRAAT

Yeni Belediye Kompleksi, mimarisiyle, çağdaşlığıyla, işlevselliği ile herkese gurur verdiğini de ifade eden Kantarcı, "Arşivi bile olmayan Belediyemiz saygınlığını yeniden kazandı ve kurumsal yapıya kavuştu. Çocuk ve engelli dostu bir kent olduk. Özgün kavşaklar, meydanlar, heykellerle süsledik her yeri. Nehir kenarındaki düzenlemeler, pazaryeri, yaşam alanları, altyapısı tamamlanmış engelsiz yollar, mavi renkli bisiklet yolları, mimari proje yarışmaları, yarı olimpik yüzme havuzlu Spor Merkezi, Çaycuma'yı Avrupa standartlarına yükseltti. Ve daha neler neler... Sonuç olarak, hepimizin yakından bildiğine ve heyecanla takip ettiğine inandığım projelerimizi beş yıla sığdırdık. Bu emsali görülmemiş büyük icraatın normalin çok çok üstünde işler olduğunu siz de kabul ediyorsunuzdur umarım... Şimdilerde bol bol ziyaretçi alan, bölgemizde, dışarıda, hatta yurtdışında övgü ile söz edilen, yaşam kalitesi giderek yükselen, yaşadıkları kentini seven mutlu insanların Çaycuma'sının keyfini hep birlikte yaşıyoruz. Bense size vermiş olduğum sözleri, göndermiş olduğum taahhütnamedeki ilkelere uyarak kat kat fazlasıyla yerine getirmiş olmanın engin hazzını yaşıyorum" dedi.

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Kantarcı mektubunu şu ifadelerle bitirdi: "Değerli hemşehrim, demokrasinin olmazsa olmazı yeni bir seçim zamanı geldi. Partimin tekrar aday olmam için bana yaptığı teklifi yoğun teveccühünüze güvenerek kabul ederek huzurunuza geldim. Seçime giderken 'Çaycuma, Çaycuma oldu; yapacak iş kalmadı!' diyerek beni onurlandıran siz değerli hemşehrilerime diyeceğim şudur: DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR! Geçen sefer olduğu gibi, sizi heyecanlandıracak ve çok mutlu edecek süper projelerimizi sizinle paylaşmaya hazırız. En derin selam ve sevgilerimizle... Aynı evrensel ilkelerle; hep birlikte daha ileriye..."

Editör: Pusula Gazetesi