AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal'ın Acılık Sanayi sitesinden vatandaşın taleplerine attığı imzaya yönelik değerlendirmelerde bulundu. Çağlayan, Şenol Şanal'ın bu vaatlere imza atmasına gerek olmadığını mevcut belediyede görevdeyken bu basit işleri neden yapmadığını sordu.
Diğer taraftan Şanal'ın Ak Parti Belediye Başkan adayı Doktor Ömer Selim Alan'ın 'yapılabilir' projelerini kıskandığına dikkat çeken Çağlayan, "Şenol Şanal bizim adayımızın projelerini kıskanıyor" ifadelerini kullandı.
"SEÇİM ZAMANI MI AKLINIZA GELDİ?"
AK Partili Çağlayan açıklamasında, "Yerel seçimlerin son günlerine yaklaşırken. Sayın Şenol Şanal bazı açıklamalarda bulunup gittiği yerlerde evraklara imza atmaktadır. Tabi biz de bunları yakınen izlemekteyiz. Öncelikle Sayın Şanal mevcutta hala belediye yönetimindedir. Mevcut yönetimde görev alıpta yapamadıklarını şimdi ise yapmaktan bahsetmektedir. En son Acılık Sanayi sitesi ziyaretinde bir vatandaşımızın kendisine uzattığı maddeleri imzaladığını gördük. Büyük ihtimalle kendisi bu maddeleri okumadan imzalamıştır. Çünkü bu evrakta yazan maddeleri okumadığı zaten görevde olduğu belediye başkan yardımcılığı yaptığı yıllarda müşade etmiş olması gerekiyordu. Bu maddelerden bir tanesinde diyorki, "Acılık Sanayi esnafının 6 ayda bir derdini dinleyeceğim". Sayın Şanal zaten belediye başkan yardımcısıydınız neden bu zamana kadar esnafı dinlemediniz. Bu zamana kadar dinlemediğiniz ve kulak tıkadığınız hemşehrilerimizi dinlemek seçim zamanında mı aklınıza geldi? Keşke bunu görevdeyken yapsaydınız.
"İNANDIRICI DEĞİL"
Yine kendisi, "Atık su giderlerini en kısa zamanda düzenleyeceğim " demiş. Zannediyorum ki belediye başkan yardımcılığında sorumlu olduğu su birimini unutmuş. Keşke görevdeyken bu dediklerini yapmış olsaydı. Görevdeyken bunları yapamayanların şimdi bunları yapacağını söylemesi hiç inandırıcı olmuyor.
"SANAYİ SİTESİNE GÖZÜ KAPALI GİDİYORLAR"
Aynı zamanda çok ilginçtir. Kendisi sanayi sitesini gösteren tabelalar koyacağını söylüyor. Vatandaşımız şuanda Sayın Şanal'ın da sayesinde araç sahiplerinin en çok gittiği yer sanayi sitesi olmuştur. Bunun için tabelaya gerek olup olmadığının kararını vatandaşımız verecektir. Bu iki boyutlu bir meseledir. Şöyle ki yolların bu durumundan dolayı araba kullananların en fazla gittiği yer sanayi sitesidir. Vatandaşlarımız zaten sanayi sitesini gözü kapalı buluyor. Bu yüzden bir tabelaya ihtiyaç olmadığı görülüyor. İkinci boyut var. Evet yine yollarımızın bu halde kalması ve böyle devam etmesi Şanal'ın sebebiyledir. Kendisi mevcut yönetimde bulunmuştur. Ancak bizim ve adayımızin vaadi ise en kısa zamanda mahalle yollarının ana ve ara arterlerin derhal yapılacak olmasıdır. Bunu yaptığımızda diğerlerine ihtiyaç kalmayacaktır.
"40 CM'DEN ARABA GEÇER Mİ?"
Yine Şanal Gazipaşa Caddesinin kaldırımlarını 20 cm daraltıp burayı 3 araç geçebilecek şekle getireceğini belirtti. Bir de iddiaları şu ki biz mühendis ile yola çıktık diyorlar. Şunu sormak lazım "20'şer cm yaya kaldırımlarını daraltacak. İki taraflı yaya kaldırımları 40 cm yapar. Sayın mühendis 40 cm'den araba geçirmeyi düşünüyor. Bu da bir soru işareti olarak karşımızda.
"PROJELERİMİZİ DİLİNE DOLAMIŞ"
Şenol Bey son zamanda yine bizim projelerimizi diline dolamış. Keşke kendi projelerini dile getirseydi. Keşke kendi projelerinden bahsetseydi. Fakat biz şunu anladık ki yaptığımız gezi ve ziyaretlerde, vatandaşlarımız ile istişarelerimizde, Sayın Selim Alan'ın projelerinin halk tabanında karşılık bulduğu, beğenildiği ve etkili olduğu görülmektedir. Bu projelerin halk tabanında beğeni ve etkisini kırabilmek için farklı yollara tevessül etmektedirler. Buna gerek yok. Bu projeleri biz hayata geçireceğiz. Proje ekiplerimiz bunları hayata geçirmek için vatandaşımıza sundular. Ve bunları en kısa zamanda iktidarımızın da gücü ve katkısıyla hayata geçireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zonguldak Belediyesi, bu projeleri hayata geçirmiş olsaydı, İl Özel İdaresi bu projeleri yapmak zorunda kalır mıydı?Ak Parti Zonguldak belediyesi'ni kazandığı gün, İl Özel İdaresi'nin Zonguldak Belediye sınırları içinde hazırladığı tüm projeler hayata geçecektir.
"AKDEMİR'İN ALTINI OYMUŞTUR"
Mevcutta hala görevde olan Sayın Şanal CHP'lileri de üzmüş bulunmaktadır. Kendisi sosyal demokrat kimliğine de zarar veriyor. Çünkü CHP'li olan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in altını oymakla uğraşmaktan atık su giderlerini düzenlemekle uğraşamamıştır. Şimdi bunu yapma vaadinde bulunuyor. O zaman Akdemir'in altını oymaktansa atık suların düzenlenmesi ile ilgilenseydi. Keşke İncivez bölgesinde vatandaşların evlerinde şantiye değil normal su tarifesi ile su kullanması için mücadele verseydi. Ve çok önemlidir zaten görevde olan ve bu suça ortak olan Sayın Şanal kendisine alan açmak için,CHP li belediyenin başarısız olması için, belediye başkanı ve belediye personeli ile sürekli kavga ederek CHP'ye gönül veren vatandaşlarımızı da utandırmıştır.
"KARALAMA SİYASETİ YAPIYOR"
Sayın Şanal kendi projelerini anlatacağına Ömer Selim Alan'ın projeleri üzerinden prim yapmaya çalışıyor. Muhtemelen Şanal projeleri kıskandı. Uygulanabilir olduğunu gördü. Ve önümüzdeki dönem içerisinde hepsinin bitirilebileceğini gördü. Vatandaşımızın da beğendiğini hissettiği için bu algıyı kırabilmek için kendi projelerinden bahsetmektense adayımızın projelerini karalama çabası ile siyaset yapmaya çalışıyor. Şanal başkan adayı, sanal gündem üzerinden gitmeye çalışıyor.
"HER ŞEYE İMZA ATABİLİR"
Esnafımızın uzattığı maddelere imza atan Şenol Şanal neye imza attığını zannederim bilmiyor. Çünkü görevdeyken yapması gerekenleri yapmamış. Şimdi ise yapacağım diye imza atıyor. Neyi imzaladığını bilmeyen bir kişiye, belediyede imza yetkisi verildiğinde yine bilmeden birçok şeye imza atabileceği anlamı çıkıyor" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi