Almanya´nın Essen şehrinde Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği´inin bu akşam gerçekleştireceği geceye, Zonguldak Valisi Erdal Ata başta olmak üzere birçok Belediye Başkanı, işadamı ve İl Genel Meclis Üyesi katıldı.


Katılımın yoğun olmasında Zonguldak Havaalanı´ndan Almanya seferlerinin başlaması etkili oldu. Geceye Gazetemiz Sahibi Ali Rıza Tığ da katılacak.


Vali Erdal Ata ve eşi Nazan Ata´nın yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçı ve bazı İl Genel Meclis Üyeleri akşam uçağı ile Almanya´ya uçtu.


VİP kapısından geçiş yapan Vali Erdal Ata; "Göreve başladığımdan itibaren Almanya´da birkaç kez katıldığım etkinlikler oldu.


Şimdide Zonguldaklı vatandaşlarımızın gecesine katılıp destek vereceğiz. İyi bir seyahat olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.


Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek´te bir çok akrabasının olduğunu, yaklaşık 90 kişiyle geceye katılacaklarını söyleyerek; "Oradaki hemşerilerimizin iyi günde, kötü günde yanında olmaya çalışıyoruz. Gurbetçilerimiz yaz aylarında memleketimize renk katıyor. Almanya´daki gençlerimiz için örf ve adetlerimizi yaşatmalıyız" dedi.


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de her yıl derneğin gecesine katıldığını belirterek; "Zonguldaklı gurbetçilerimizin yanında olmak bizim için huzur verici. Açılması için devlet olarak çok çaba sarf ettiğimiz Zonguldak Havaalanı´ndan uçmak, bizlere gurur veriyor. Havaalanımı daha da büyütmek istiyoruz" şeklinde konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi