Köyde sabahtan öğleye kadar bahçe işleri, öğleden sonra da resim ve sanat işleriyle uğraşan 65 yaşındaki Şahinde Nine, 5 yıldır ressamlık yapıyor.


İlkokul yıllarından bu yana resim sanatına ilgi duyan Şahinde Nine; kara saban, rençberlik ve bahçe işlerinden sonra evlenip çocuk ve torun sahibi olmasıyla bu duygusunu içine gömmüş.


Tam 50 yıl aradan sonra, TRT´de yayınlanan Kanadalı Ressam Bob Ross´un programlarıyla içindeki sanat ateşinin yeniden alevlendiğini ifade eden Şahinde Nine, 2006 yılında açtığı 44 tablodan oluşan ilk sergisinden sonra ölünceye dek sürecek resim çalışmalarını evinin bir odasında açtığı atölyesinde sürdürüyor.


2005 yılında ilk fırçayı sürmeye başlayan Şahinde Ermiş, 1 yıl sonra gece-gündüz demeden çizdiği 44 tablo ile ilk resim sergisini Zonguldak Sanatevi´nde açtı.


O günden bu yana yüzü aşkın resim çizen Ermiş, ölünceye kadar ressamlığa devam edeceğini belirtti.


Kızı ile birlikte yaşadığı evinin duvarına da kendi yaptığı tabloyu asan Ermiş, önceleri kartpostallara bakıp resim çizerken şimdi, kendi fotoğraf makinesiyle çektiği doğa ve hayvanların resimlerini çizerek günlerini geçiriyor.


Kara Saban sürmeden, resim fırçası sürmeye Doğayı, hayvanları ve her canlıyı çok sevdiğini belirten Şahinde Nine, yıllar sonra resme başlama hikayesini şöyle anlattı: "Ben ilkokula giderken resim yazım güzeldi. İlkokul beşinci sınıftan çıktık, okuyamadık. Köyde rençberlik yapardık. Eskiden karasaban vardı, annemin önünde öküzleri çekerdim ben. Büyüyünce kara sabanla çift sürmeye başladım. Onun için resme başlayama-dım. 1990 ile 2005 yılları arası TRT1´de Bob Ross resim yaparken ondan esinlendim, ´ben bunu becerebilecek miyim´ diye kısa bir tereddüt geçirdikten sonra Zonguldak´ta bir kırtasiyeye gittim, ´Oğlum beni ayıplamayın, ben 60 yaşındayım, resme başlayacağım ama ne alacağımı da bilmiyorum´ deyince yardımcı oldular. Öylece başladım resim yapmaya ve 1 yıl sonra 44 tablo çizerek ilk sergimi açtım."


Resimle uğraşmasının herkesi şaşırttığını belirten Ermiş, "Tabi köyde yaşayınca insanlar resimle uğraşmama hayret ettiler. Önceden beri kumaş boyasından mutfak takımı yaptım. Biraz da fırçaya oradan elim yatkın. 1970 yıllarından beri köyde hastalara iğne vurma, dikiş, nakış, her şeyi yapıyorum; bir tek bu kaldıydı onu da sonunda başardım. Köydeki diğer kadınlara &[#]8216;Siz de yapın, ben size göstereyim&[#]8217; diyorum, &[#]8216;Yok biz yapamayız&[#]8217; diyorlar" dedi.


Şahinde Nine, ölünceye dek köydeki yaşamı, insan, hayvan, ağaç ve doğa figürlerini çizmeye devam edeceğini ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi