ZOKEV, 23 Şubat'ta, 13. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Gündemle ilgili birçok konunun da görüşüldüğü Genel Kurul'da, 21 kişilik Mütevelli Heyeti'nin 7 yeni üyesi de belirlendi. Üçte bir oranında yenilenen Mütevelli Heyeti, 26 Şubat'ta toplanarak önce Mütevelli Heyet Başkanı seçimi yaptı. Buna göre, Mütevelli Heyeti Başkanlığına Yunus Aykut Kırbıyık, Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcılığına Ece Bakioğlu, Mütevelli Heyeti Yazmanlığınaysa Metin Genç oy birliği ile seçildi. Daha sonra esas icra organı olan yönetim kurulu seçimleri yapıldı. ZOKEV Mütevelli Heyeti kendi arasından, Kürşat Coşgun, Serap Özer, Özgür Urhan, Özgür Erkal, Alaeddin Kara, Engin Çöl ve Üzeyir Karahasanoğlu'nu yönetim kurulu üyesi olarak belirledi.

YÖNETİM KURULUNUN 5 ÜYESİ YENİLENDİ

Oy birliğiyle seçilen yeni yönetim kurulu, ilk toplantısında, kendi aralarında görev dağılımı yaptı. Yapılan görev dağılımında, Yönetim Kurulu Başkanlığına Kürşat Coşgun, Başkan Yardımcılığına Serap Özer, Saymanlığa Özgür Erkal, Yazman üyeliği ise Özgür Urhan getirilirken, diğer isimlerin de yönetim kurulu üyesi sıfatıyla görev yapması kararlaştırıldı. Böylece 7 kişilik yönetim kurulunun 4 üyesi yenilenmiş oldu.

YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI TÜM ÜYELERİMİZE AÇIK

Genel Kurulla ilgili değerlendirmelerde bulunan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, "Arkadaşlarım bana son derece onurlu bir görev verdi. Kentin kültürel yaşamında çok önemli yeri olan ve Zonguldak'ın aydınlık yüzünü oluşturan ZOKEV'in yönetim kurulu başkanlığı ağır bir sorumluluk istiyor. Bu sorumluluğun altından arkadaşlarımın dayanışması ve özverili çalışmalarıyla yüzümün akıyla çıkacağıma inanıyorum. ZOKEV'in teamülleri gereği her üye yönetim kurulu toplantılarına katılabiliyor, görüş açıklayabiliyor, karar alma süreçlerine katkı sunabiliyor. Bu nedenle ben özellikle Mütevelli Heyeti'mizin çok değerli üyelerinin de bir yönetim kurulu üyesi gibi çalışmalara katılarak büyük katkılar sunacağına inanıyorum" dedi.

ZAFER KALAFAT SON DERECE BAŞARILI BİR ŞEKİLDE GÖREV YAPTI

Eski dönemde görev alan arkadaşlarına da teşekkür eden Coşgun, "Görevi devraldığım Sayın Zafer Kalafat son derece başarılı bir şekilde görev yaptı. Her yerde vakfımızı üstün bir başarıyla temsil etti, birleştirici kişiliği ile farklı çevrelerle vakfımızın iyi ilişkiler geliştirmesini sağladı. Başta şahsı olmak üzere, yönetim kurulunda birlikte görev yaptığı tüm arkadaşlarıma gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. ZOKEV büyük bir aile. Sayın başkanımız da bundan sonra ailenin seçkin bir üyesi olarak hep yanımızda olacak. Biz de hep birlikte kentin kültürel gelişimi için çalışmalarımız sürdürmeye devam edecek, Zonguldak'ın ortak aklını yaratıp yarınlarını daha aydınlık kılmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bana bu onuru veren ZOKEV ailesinin tüm üyelerine teşekkür ediyor laik, demokratik bir Türkiye, yaşanabilir bir Zonguldak için harcadığımız çabada yanımızda olmaya çağırıyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi